Uspješan završetak Škole klizanja u Popovači

Završetkom Škole klizanja kraju je privedena još jedna sezona na ledu u Popovači. Uz pridržavanje epidemiološkim mjera klizanje je trajalo nešto više od mjesec dana, a na radost građana, organizirane su i brojne popratne aktivnosti, od slatkih iznenađenja, hokejaške utakmice te nastupa profesionalnih klizača, istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković.
„Zaista mi je drago i mislim da je ovo jedna dobra akcija jer smo u ovom zimskom periodu osigurali uvjete kako bi se djeca imala gdje družiti i baviti sportom. Veseli me da je klizalište svakog dana bilo puno, bez obzira na vremenske prilike, te se zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji, prije svega Turističkoj zajednici, Dječjem vrtiću te voditeljima Škole klizanja.“ – rekao je gradonačelnik.


Školu klizanja pohađalo je 60-ak mališana, većinom vrtićanaca, a posljednjeg dana pridružio im se i zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić. Na uspjeh polaznika posebno je ponosna ravnateljica Dječjeg vrtića Andreja Zeman.
„Ovo je veliko iskustvo za naše mališane koji su s veseljem čekali sate klizanja, te sad nose lijepe uspomene i doživljaje sa Škole. Potaknulo ih je to i da dovode svoje roditelje, braću i sestre, tako da je velik djece i van vrtića uživao u klizanju. Klizanje je jedan od zimskih sportova koji ne možemo provoditi u ostatku godine te se ovom prilikom zahvaljujem na mogućnosti koju smo dobili, jer boravak na otvorenom, kao i bavljenje sportom, pozitivno utječe na djecu.“- napomenula je ravnateljica Dječjeg vrtića.


Da je Škola klizanja prošla u najboljem redu potvrdio je voditelj Mladen Jarčov: „Imali smo 8 treninga, sve smo digli sa leda, svi se kližu unaprijed, naučili su se okretat i zaustavljat, a neki su naučili i kočiti. Ima jako talentirane djece i savjetovao sam im, pošto im je Sisak blizu, da ukoliko imaju mogućnosti, da se uključe u Klizački klub i usavrše klizanje ili se pak pridruže hokejašima. Jako sam zadovoljan, djeca kližu zaista divno, motorički su to jako dobro savladali.“


Prilikom dodjela diploma o uspješno završenoj Školi od samih smo polaznika prilike imali čuti kako je bilo na satovima klizanja te što su naučili. Sven Dželalija istaknuo je kako mu je bilo jako dobro, zadovoljan je učiteljem i društvom koje je imao na klizalištu. Mia Podbrežnjak klizala je već i prije, no prvi je puta u Školi klizanja i bilo joj je jako lijepo jer je naučila puno novih stvari. Filip Javorski jedan je od školaraca koji je polazio Školu klizanja, a nakon završetka istaknuo je kako mu je bilo jako lijepo, lijepo je vježbao, naučio je kretanje po ledu, kočenje i okretanje te je zadovoljan jer je zimske praznike proveo na ledu.


Ovosezonske aktivnosti vezane uz klizalište za sve su posjetitelje bile besplatne, a upravo se time posebno ponosi Grad Popovača koji potrebe djece stavlja na prvo mjesto, potvrdio je gradonačelnik Mišković. „Investicija je vrijedna oko 200 tisuća kuna, no, ona uključuje sve besplatno, besplatno klizanje, najam klizaljki i Školu klizanja. Mislim da su to dobro uložena sredstva jer zdravlje, sreća i osmjeh naše djece nam je najvažniji.“


Klizalište je otvoreno do nedjelje 16. siječnja od 9 do 21 sat, a posljednjeg dana, uz klizanje građani će od 15 sati moći uživati u besplatnim fritulama i kuhanom vinu, za što se pobrinula Turistička zajednica Grada Popovače u suradnji s Udrugom kuhara Grada Popovače.

Unatoč pandemiji koronavirusa i mjerama koje su se provodile, ova investicija opravdala je uložena financijska sredstva te se Grad i gradska Turistička zajednica već polako okreću planiranju nove sezone na radost kako ovim najmlađima, tako i nešto starijim sugrađanima.