Sisačko-moslavačka županija osigurala sredstva za stipendije učenika i studenata

Sisačko-moslavačka županija osigurala je sredstva i za potporu učenicima i studentima s područja županije, a novina je da će se od ove godine dodjeljivati više vrsta stipendija. Naime u prvom javnom natječaju predviđeno je 30 stipendija za akademsku godinu 2021./2022. redovitim studentima/icama s prebivalištem na području Sisačko-moslavačke županije. Radi se o jednokratnoj isplati u visini iznosa 5.000,00 kuna po godini, po studentu.

Dodjeljuje se i 25 stipendija za školsku godinu 2021./2022. redovitim učenicima četverogodišnjih i petogodišnjih programa obrazovanja srednjih škola s područja Sisačko- moslavačke županije, jednokratno u visini od 4.000,00 kuna po godini, po učeniku.

„Odlučili smo se na ovakvu potporu kako bi i učenici i studenti imali osigurana sredstva na početku kada su i najviši izdatci roditelja za školovanje. U prvom dijelu raspisujemo natječaj za ukupno 55 stipendija, a od iduće akademske godine uvodimo i nov sustav novčanih pomoći koje će se isplaćivati jednokratno u iznosu od 5.000,00 kn studentima koji imaju prebivalište na području Sisačko-moslavačke županije, te koji upišu redoviti studij na području Sisačko-moslavačke županije za koje je Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 4. siječnja 2021. donijela Odluku o proglašenju katastrofe na području pogođenom potresom.“- istaknuo je župan Ivan Celjak.

Osim 55 stipendija, Sisačko-moslavačka županija će u narednom razdoblju osigurati dodatne stipendije u partnerstvima s pravnim osobama. Uzme li se u obzir 179 učenika i studenata koji su trenutno uključeni u sustav stipendiranja Sisačko-moslavačke županije, s novim potporama, bit će uključeno preko 250 mladih s područja županije.