Sanja Durbek i dalje na čelu KUD-a Repušnica

KUD Repušnica koji ove godine ulazi u 92. obljetnicu na svojoj je izbornoj skupštini potvrdio novi mandat Sanji Durbek na mjestu predsjednice ovog kulturno umjetničkog društva.  Dopredsjednica društva je Ivana Ptičar, a tajnica kluba Maja Dobranić, koje zajedno s Vlatkom Habek i Kristinom Pasarić čine Upravni odbor KUD-a.  
 

Na nedavno održanoj 42. izbornoj skupštini konstatirano je da usprkos smanjenim aktivnostima postoji velika želja članstva za radom na daljnjem očuvanju tradicije i bogatog folklornog blaga.

 Podsjetimo da KUD Repušnica uz svoju folklornu djelatnost ima i bogatu izdavačku povijest, zahvaljujući publicisti i novinaru pok. Dragutinu Pasariću. Tako dosad bilježe svojih 5 tiskanih izdanja „Leta letiju – tradicija ostaje“, „Narodno ruho Repušnice“, Tamburaška pjesmarica Moslavine“, „Čuli jesmo, Fašniku se sudi“ i „Moslavačko Vincekovo“ te CD „Pjesme i plesovi koje izvodi KUD „Repušnica““. Kažimo i to da je KUD Repušnica od 1984. godine i organizator Repušničkih susreta, te Dana repušničke kulture koje i u vrijeme pandemije nastoje obilježiti u skromnim okvirima svojim nastupom kako bi na taj način zahvalili i roditeljima članova, podupirateljima društva, te svim mještanima Repušnice i kutinskog područja.

U planu za četverogodišnje razdoblje kako je istaknuto na Skupštini KUD-a značajni napori usmjerit će se na podmlađivanje folklornih skupina i u tom smislu radit će na angažiranju i obrazovanju vlastitih stručnih voditelja koji će voditi pojedine sekcije društva: dječju, tamburašku, pjevačku i folklornu. Nadalje u planu im je uređivanje etno postava i stalnog postava, te izrada elektroničke baze podataka. U tom razdoblju KUD će obilježiti i 95. obljetnicu te je u planu izdavanje još jedne tematske publikacije. KUD Repušnica i u ovim ograničenim uvjetima djeluje u skladu s mogućnostima, te se raduju sudjelovanju na smotrama i manifestacijama koje predstoje kako bi predstavili ono što najbolje znaju, a to je njegovanje tradicije moslavačkog kraja.