Ravnatelj sisačke bolnice: „Za sada je situacija pod kontrolom i sustav nije prenapregnut, iako su ljudi već prilično iscrpljeni“

Trenutno stanje u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak s obzirom na epidemiju COVID-a je stabilno, ističe ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović.

„Trenutno u bolnici su hospitalizirana 43 COVID bolesnika sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, od toga njih četvero je na respiratoru. Već unazad nekih 10-ak dana to je otprilike konstanta koja se kreće između 40 i 50 oboljelih. Još uvijek nas to toliko ne opterećuje u odnosu kako je to bilo prije možda mjesec dana kad ih je znalo biti do 70, tako da uspijevamo primiti sve novooboljele. Isto tako cijeli hladni program radi – sve specijalističke ambulante. Radi i cijeli operativni program, naravno u nešto suženom, nešto manjem obimu, ali uvijek postoji i onaj određeni utjecaj novooboljelih – ako se poveća broj novooboljelih, onda to stvara određene reperkusije za bolnički sustav. Za sad je situacija, može se reći, pod kontrolom i sustav nije prenapregnut“, kaže Dujmenović.

Oboljelih imaju i u vlastitim redovima. Iako su cijelom ovom dugotrajnom situacijom već svi prilično iscrpljeni, nastoje pacijentima pružiti najbolju moguću skrb, kazao je ravnatelj Opće bolnice Sisak.