Preminula sestra Karolina Miljak, redovnica koja je svoj život posvetila Romima

Voditeljica Ureda za pastoral Roma Hrvatske biskupijske konferencije, članica Družbe Klanjateljica Krvi Kristove s. Karolina Miljak, ASC umrla je 9.siječnja od posljedica zaraze koronavirusom.

S. Karolina Miljak rođena je 14. studenoga 1950. u Zenici, Bosna i Hercegovina. Prve zavjete polaže 15. kolovoza 1970. Studij teologije započela je u Zagrebu, a nastavila u Rimu na Papinskom Sveučilištu Gregoriana gdje je stekla diplomu iz Teologije i diplomu iz Duhovnosti. Nakon studija bila je katehistica u Kutini u razdoblju od 1983. do 1987. Rad s Romima započela je upravo u Kutini gdje je otišla podučavati vjeronauk u romsko naselje. “Bio je to rizik zbog nerazumijevanja crkvenih službenika kao i komunističkoga režima, ali pogodna okolnost je bila ta što se nitko nije htio baviti s tom populacijom, pa nisu zanimali niti komuniste te sam mogla dosta nesmetano raditi”, posvjedočila je svojedobno s. Karolina.

Na prijedlog Biskupske Konferencije povjeravaju joj pastoral Roma, pastoral mladih i utemeljivanje laičkih zajednica Krvi Kristove, a osim toga,  unutar redovničke zajednice povjerena su joj i razna poslanja.

Sprovodni obredi bit će u četvrtak 13. siječnja, na groblju Mirogoj u 13:20 sati, a Misa zadušnica služit će se u župnoj crkvi sv. Josipa na Trešnjevci u 15:30 sati.

Fotografija: IKA