POU Kutina u Erasmus+ projektu

Pučko otvoreno učilište Kutina je kao kreator, prijavitelj i provoditelj Erasmus+ projekta pod nazivom „Nauči – POUči“ (financiran sredstvima EU) uspješno priveo kraju prvu mobilnost nastavnog osoblja na strukturiranom tečaju „Innovative Teaching Methods“ održanom od 1. do 5. studenoga 2021. u IDEC S. A. Training centru u gradu Piraeus u Grčkoj.


Polaznice Anica Zovko i Sanja Kos (predavačice engleskog jezika) su tijekom petodnevnog stručnog usavršavanja u najnovijim dostignućima u području podučavanja i obrazovanja djece i odraslih, u sklopu s odrednicama projekta, imale priliku posjetiti i upoznati se s bogatim arheološko-povijesnim lokalitetima antičke kulture kao što je npr.: atenska Akropola sa svojim kompleksom hramova posvećenih grčkim bogovima, s najistaknutijim hramom Partenonom, posvećenim božici Ateni te Posejdonov hram na litici uz Egejsko more, poznat po veličanstvenom zalasku Sunca.


     Kao dokaz uspješno završenog usavršavanja u metodama poučavanja (Project method, Debate, Spaced learning, Field study, Community mapping, Theatre in education, Role-play games, Ethical dilemma, Mind mapping) polaznice su stekle stručnu kvalifikaciju u obliku Erasmus+ certifikata s dodijeljenih 3.5 ECVET boda.
Druga faza projekta nastavit će se drugom mobilnosti, planiranom za svibanj 2022., predviđenom za rukovodstveno osoblje Učilišta, strukturiranim tečajem „Upravljanje kvalitetom u obrazovanju i osposobljavanjima ISO 9001 & ISO 29990“, također u Grčkoj.