Obilazak radova na izgradnji novog dječjeg vrtića

Predstavnici Grada Kutine sa zamjenicom gradonačelnika Ivanom Grdić i ravnateljicom Dječjeg vrtića Sandrom Todorov obišli su radove na izgradnji novog dječjeg vrtića. Obilasku terena prisustvovali su i pročelnik UO za društvene djelatnosti Željko Tomičić i voditelj projekata Mišel Novosel.
Novi dječji vrtić gradi se u ulici Silvija Strahimira Kranjčevića, u blizini OŠ Zvonimir Franka u Kutini gdje je u tijeku gradnja objekta, a potom i izgradnja dječjeg igrališta, prometne površine, te opremanje samog vrtića i njegovog okoliša.  „Temelji i temeljne kanalizacije su izgrađeni na predmetnom objektu te je započeta izgradnja modularnih jedinica. Zgrada polako dobiva svoj obris, no pred njom je još pregršt građevinskih i drugih radova“, poručili su iz Grada Kutine.

Dječji vrtić će se sastojati od tri jasličke grupe s pratećim prostorijama, pet vrtićkih grupa s pratećim prostorijama, uz dvoranu, spremište rekvizita, spremište didaktičkih sredstava, prostorima za odgojno–obrazovne djelatnike: soba ravnatelja, soba pedagoga i psihologa, soba za odgajatelje, defektološki kabinet, prostor zdravstvene voditeljice, soba voditelja, garderoba i sanitarije odgojitelja uz energetsko–tehnički blok i distribucijsku kuhinju s pratećim prostorijama. Novi dječji vrtić bit će kapaciteta 152-oje djece jasličke i vrtićke dobi. Vrijednost samog vrtića je 22,5 milijuna kuna.  Projektna dokumentacija izgradnje dječjeg vrtića sufinancirana je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 207.187,50 kuna dok se projekt izgradnje dječjeg igrališta provodi uz financijski doprinos Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. (izvor: www.kutina.hr)