Nezaposlenost povećana za 0,7%

Krajem prosinca na evidenciji HZZ-a Područni ured Kutina nezaposlenost je povećana za 0,7% u odnosu na prethodni mjesec. Područni ured Kutina pokriva područje triju Ispostava Popovače, Kutine i Novske. Krajem studenog PU Kutina bilježi 2.410 nezaposlenih osoba što je 16 osoba više nego prethodnog mjeseca
  U Ispostavi Kutina evidentirano je 835 nezaposlenih, što je smanjenje broja nezaposlenih za 0,7%. Ispostava Novska broji 1015 nezaposlenih i povećanje nezaposlenosti za 1,2%, dok je u Ispostavi Popovača nezaposlenost veća za 2,2% te se u tamošnjoj ispostavi nalazi 560 nezaposlenih osoba.  
 Iz evidencije HZZ-a Područni ured Kutina u prosincu su zaposlene ukupno 93 osobe, najviše sa srednjom stručnom spremom. Izvan Područnog ureda zaposleno je 39 osoba, a u inozemstvu njih 5.
 Tijekom prosinca poslodavci su prijavili 99 potreba za radnicima najviše u trgovini, građevinarstvu, obrazovanju, prerađivačkoj industriji i djelatnosti zdravstvene zaštite.
 U odnosu na prosinac prethodne godine nezaposlenost je niža za 17,7 %. Tada se na Zavodu za zapošljavanje u Kutini ukupno nalazilo 2928 nezaposlenih.