HAMAG-BICRO otvorio ispostavu u Sisačko-moslavačkoj županiji

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je petu po redu ispostavu u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2. Ispostava je otvorena u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Sisak – PISAK na adresi Capraška ulica 12 u Sisku. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Povodom svečanog otvorenja ispostave HAMAG-BICRO-a u Sisku, župan Ivan Celjak istaknuo je kako je otvorenje ispostave HAMAG-BICRO-a, konkretan potez kojim država daje podršku gospodarstvu. „Ispostava u Sisku podrazumijeva blizinu usluge, djelatnike koji su na raspolaganju poduzetnicima kako za savjetodavne smjernice, tako i za konkretno realiziranje dodjele beskamatnih sredstava i svih drugih dostupnih mjera za poticanje gospodarstva.” – rekao je župan.

Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a tom je prigodom naglasio kako Projekt BOND reflektira zadani cilj daljnjeg razvoja agencije HAMAG-BICRO koja je na raspolaganju mikro, malim i srednjim poduzetnicima već gotovo tri desetljeća. „Naš krajnji cilj je decentralizacija. Potaknuti potrebama poduzetnika koje osluškujemo dugi niz godina, ovim projektom spajamo županije i disperziramo znanja, sadržaje i poslovne susrete do sad većinom akumulirane u glavnom gradu. S ciljem stvaranja povoljnijeg poduzetničkog okruženja, raspodijelit ćemo dijelove našeg uhodanog sustava u svih 20 županija kako bismo kreirali ujednačen, standardiziran i međusobno sinkroniziran sustav podrške poduzetnicima, aparat koji će im služiti kao servis za sve njihove potrebe poslovanja.” – rekao je Vrbanec.

Ante-Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a održao je prezentaciju „Decentralizacija usluga HAMAG-BICRO-a putem Mreže BOND“ u okviru koje je predstavio planirane aktivnosti u okviru projekta BOND. U ulozi domaćina, prisutne je pozdravila Krunoslava Kosina Milutinović, voditeljica Poduzetničkog inkubatora Sisak.

U okviru prve faze projekta uspostavljena je Mreža BOND koja objedinjuje poduzetničke potporne institucije iz svih županija Republike Hrvatske, a kroz drugu fazu projekta planirana je standardizacija i implementacija novih usluga, učlanjenje novih članova te jačanje njihovih kapaciteta. Od lipnja 2021. godine Mreža BOND djeluje kao udruga, čiji je član i Poduzetnički inkubator Sisak – PISAK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U ispostavi HAMAG-BICRO-a u Sisku poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti zaposlenica Katarina Luketić katarina.luketic@hamagbicro.hr.