Gradsko vijeće Popovače o rekonstrukciji županijskih prometnica

Na posljednjoj radnoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Popovače vijećnik Josip Vlašić (HSP) upitao je gradonačelnika planira li se u 2022. godini obnova županijske ceste Gornja Gračenica-Ciglenica.

Gradonačelnik Josip Mišković je odgovorio kako je nakon izostanka obnove županijskih prometnica u 2021. godini, dogovorena je određena suradnja te se obnova planira nastaviti tijekom ove godine, a za što je u Proračunu predviđen iznos od 1 mln kn.

„Mi smo u svom zahtjevu naveli da bi to bila cesta kroz Ciglenicu, oko 1000-1200m, mjereno od strane Mikleuške do table Ciglenica, a ukupna dužina te prometnice je oko 2,5 km, pa ćemo ostatak kroz Gornju Gračenicu odraditi naknadno.  Planiramo i nastavak rekonstrukcije ŽC Osekovo-Stružec, u duljini od oko 1km od strane table Osekovo, jer je to trenutno najkritičniji dio. U plan smo stavili i rekonstrukciju 2 mosta na ŽC 3124, u Voloderu i Gornjem Krivaju, a uz koje se veže i obnova pješačke staze. Pretpostavka je da će navedene investicije biti skuplje od predviđenog iznosa, no, plan nam je ro realizirati i kad se provede Javna nabava potrudit ćemo se da osiguramo ostatak potrebnih sredstava.“ –pojasnio je gradonačelnik.

Uz prometnicu Gornja Gračenica – Ciglenica napomenuo je i kako je najveći problem prometovanje velikog broja teških kamiona zbog kamenoloma. ŽUC običava nekoliko puta godišnje pokrpati udarne rupe, no, problem su i bankine i cestovni jarci, a što će se kompletnom obnovom riješiti.

Branko Gregurek (HDZ, vezano uz županijske prometnice, pitao je gradonačelnika može li se i cesta u ulici Čavorija u Potoku sanirati tijekom 2022. godine, barem kritični dio.

Gradonačelnik je odgovorio kako se na radnom sastanku s predstavnicima ŽUC-a može tražiti da se pronađu sredstva za njezinu sanaciju, no, što se tiče sanacije koju će sufinancirati Grad, prioriteti su već određeni.