Gradsko vijeće Popovače o prometnim problemima

Na posljednjoj radnoj sjednici Gradskog vijeća Popovače aktualizirane su i teme vezane uz promet.

Vijećnik Danijel Sučija (HDZ) istaknuo je kako su nastale udarne rupe zbog postavljanja kanalizacije u ulici sv. Barbare u Voloderu, te ga zanima planira li se uskoro sanacija.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je naglasio kako je održan sastanak vezan za radove u 2022.godini s Moslavinom d.o.o. koja je bila investitor spomenute kanalizacije. “Oni su obećali da će se to riješiti, a ako se to nije dogodilo, ponovit će se zahtjev i to će se odraditi.“-rekao je.

Katarina Uremović, predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a je  iskazala problem s novom regulacijom prometa kod trgovačkog centra Spar. Napomenula je kako do nesigurnosti dolazi pri uključivanju vozila s benzinske stanice, jer je zbog nove regulacije otežana vidljivost te je pitala može li Grad pokrenuti postupak da se riješi problem.

Gradonačelnik je napomenuo kako je riječ o županijskoj prometnici za koju je napravljena opsežna studija te kako postojeće rješenje možda nije najbolje, ali je najispravnije. Napomenuo je i kako se na eventualne probleme može ukazati ŽUC-u, a  koji će potom o njihovom rješavanju dalje odlučivati.