Gradsko vijeće Popovače aktualiziralo temu izgradnje pješačke staze u Podbrđu

Na posljednjoj radnoj sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnik Ivica Keser (HDZ) upitao je gradonačelnika hoće li se i kada napraviti pješačka staza u Podbrđu budući da su sredstva za istu u novom proračunu smanjena, a ona je možda i jedina koja ima građevinsku dozvolu.

Gradonačelnik Josip Mišković je odgovorio kako se neće dopustiti da građevinska dozvola propadne, te da će se tijekom 2022. godine raspisati natječaj za njezinu izgradnju.

„U ovom času to je nemoguće jer sredstva nisu osigurana i ne možemo sklopiti ugovor o radovima, ali učinit ću sve da u idućem rebalansu ta pješačka staza uđe u plan. Ono što mogu reći, zbog čega već nije došlo do realizacije, iz godine u godinu nominirali smo ju prema Županiji, no nikada nismo ostvarili nikakva sredstva, a da su dali barem 100 tisuća kuna, uvjeren sam da bi ta staza već bila gotova. Sada je upućen dopis prema Županiji za 1 milijun kuna, te sada čekamo njihov odgovor, no, vjerojatno od toga „neće ništa biti“ budući da je naglasak stavljen na obnovu nakon potresa. Nama sad preostaje, čim se raspišu natječaji za nacionalne fondove, da se prijavimo.“ – rekao je Mišković.

Ne uspije li Grad pronaći sredstva iz spomenutih izvora, gradonačelnik je napomenuo kako će pronaći vlastita sredstva i  realizirati ovaj projekt, no, teško je reću u kojem vremenskom roku.