Gradonačelniku Kutine produljen istražni zatvor

Gradonačelniku kutine zlatku babiću produžen je istražni zatvor za još mjesec dana. Županijski sud u Zagrebu ovu je odluku donio zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.
„Ovo je sudski pritisak na gospodina Zlatka Babića da podnese ostavku na dužnost gradonačelnika!“, rekla je ViŠnja Drenški Lasan, odvjetnica Zlatka Babića te je dodala: „Gospodin Zlatko Babić ne želi dati ostavku, jer smatra da nije kriv za kaznena djela za koja ga se terete i radije će ostati u zatvoru dok ne dokaže svoju nevinost nego da podnese ostsavku.“
Odvjetnica pritvorenog gradonačelnika Kutine rekla je da će se žaliti na Odluku o produljenju pritovora gradonačelniku Kutine. „Zlatko Babić ovlasti gradonačelnika 16. prosinca 2021. prenio je na svoju zamjenicu Ivanu Grdić i smatram da ne postoji mogućnost ponavljanja kazennog djela. Žalit ćemo se do Ustavnog suda koji je još u slučaju privođenja i određivanja istražnog zatvora bivšoj županici Marini Lovrić Merzel rekao da zakonski okvir za ovakve odluke nije dovoljno jasan.“.
Županijski sud Zlatku Babiću može produživati istražni zatvor dok postoji mogućnost ponavljanja kazennog djela, odnosno ponovnog preuzimanja dužnosti gradonačelnika. Vrijeme koje Zlatko Babić može provesti u istražnom zatvoru jednako je visini zaprečene kazne za kaznena djela za koja je osumnjičen.