U Domu kulture Popovača koncert Četiri godišnja doba za flautu i klavir

U utorak, 21. prosinca u 19 sati u Domu kulture održava se koncert Četiri godišnja doba za flautu i klavir u izvedbi Lidije Ljubičić i Ivana Batoša.
Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH.

PROGRAM:

Katherine Hoover: Winter spirits za flautu solo
Claude Debussy: Preludij br. 6 (Koraci u snijegu)

Marija Esih: Spring Sonatina za flautu i klavir

Mirela Ivičević: More Moje za flautu i klavir

Franz Schubert: Varijacije na¨Trockne Bluemen¨ za flautu i klavir

LIDIJA LJUBIČIĆ započela je svirati flautu u dvanaestoj godini uz prof. Nevenku Preiss. Njezin “spoj” sa flautom ju je odveo na Muzičku akademiju u Zagrebu na kojoj je diplomirala u klasi prof. Vesne Košir i magistrirala u klasi doc. Renate Penezić.
Kao solistica nastupala je uz Zagrebačku filharmoniju pod vodstvom maestra Pavla Dešpalja te nekoliko puta uz Zagrebačke soliste.
Uz niz prvih nagrada na državnim natjecanjima glazbe, Lidija je dobitnica Nagrade «Darko Lukić» na 36. tribini mladih glazbenih umjetnika, Rektorove Nagrade i Nagrade Grada Samobora za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja na 29. Samoborskim glazbenim jesenima.
Usavršavala se na brojnim majstorskim tečajevima poznatih flautista i pedagoga (Jaroslav Lewitzki, Pierre-Yves Artaud, Aleš Kacjan, Ljubiša Jovanović, Roberto Ghiani, Furgh Karimi, Luisa Sello, Gaspar Hoyos, Giorgio Marccosi i drugi).
Pored brojnih nastupa i suradnje s mnogim glazbenicima od kojih se ističe dugogodišnja suradnja sa pijanistom Ivanom Batošom i sa gitaristicom Emom Stein sa kojom je osnovala sastav duo EmmaLee sa kojim nastupa diljem Hrvatske i inozemstva, Lidija često sudjeluje u umjetničkim projektima povezujući glazbu i druge izvedbene umjetnosti.
Od 2012. godine član je Zagrebačkog anasambla flauta pod vodstvom Renate Penezić sa kojim redovito nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu.
Lidija živi u Zagrebu i podučava flautu na glazbenoj školi “Fran Lhotka” u Sisku. Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

IVAN BATOŠ rođen je u Splitu 1979. g. Prvu poduku iz klavira dobio je od časne sestre Pavle Negovec u Samostanu sestara dominikanki u rodnom gradu, na čiju preporuku upisuje glazbenu školu u klasi prof. Ivane Oreb. Tijekom školovanja dobio je nekoliko prvih nagrada na hrvatskim državnim natjecanjima. Nakon završene gimnazije i srednje glazbene škole, diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Đure Tikvice 2002. godine. Titulu magistra umjetnosti stekao je 2009. g. pod mentorstvom prof. Lovre Pogorelića. Usavršavao se na seminarima pijanista i pedagoga Anatolija Katza, Viktora Meržanova (Dubrovnik 1998.), Davida Livelya (Baden bei Wien 2001.), Arba Valdme (Köln 2002.), te na Warsaw Piano Workshop 2003. g.
Dobitnik je nagrade za najboljeg umjetničkog suradnika na Tribini mladih umjetnika Darko Lukić, zatim Godišnje nagrade Društva sveučilišnih profesora i znanstvenika u Zagrebu za područje glazbene umjetnosti za ak.god. 2002./2003., kao i nagrade Judita za najuspješniji glazbeni program 52. Splitskog ljeta 2006. g., te nagrade TEMSIG za najboljeg komornog suradnika na Slovenskom državnom natjecanju 2013.g.
Tijekom čitavog obrazovanja iskazivao je veliki interes za komorno muziciranje. S jednakim ponosom ističe nastupe s velikim umjetnicima koji su gostovali u Hrvatskoj izabravši ga za komornog suradnika, kao i sa svojim studentima s kojima nastavlja profesionalnu suradnju i nakon završetka formalnog obrazovanja, pomažući pritom njihovo umjetničko profiliranje u značajne faktore glazbenog života Hrvatske. Kroz suradnju sa saksofonistima istražuje nove izvedbene mogućnosti komornih i klavirskih partitura, obrađujući skladbe za trio GIG i kvartet Papandopulo.
Od 2003. godine radi kao stalni umjetnički suradnik na Odsjeku za duhačke instrumente Muzičke akademije u Zagrebu, a od 2010. godine i kao vanjski suradnik Muzičke akademije u Sarajevu. U ožujku 2015. g. izabran je u zvanje višeg umjetničkog suradnika Muzičke akademije u Zagrebu, a iste je godine započeo suradnju s Umjetničkom akademijom Sveučilišta u Splitu. Na međunarodnom natjecanju Woodwind and brass u Varaždinu angažiran je kao službeni umjetnički suradnik.