Predstavnici Grada Kutine u posjetu Udruzi OSI

U društvu predsjednice Dječjeg Gradskog vijeća Hane Ružička, članova Dječjeg GV, pročelnika UO za društvene djelatnosti Željka Tomičića i njegovih suradnika gradonačelnik Zlatko Babić je obišao Udrugu OSI u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i predstojećih blagdana. 

“Udruga OSI broji preko 210 članova te provodi niz aktivnosti i radionica u kojima je jedan od partnera Grad Kutina. Njihovo djelovanje je izrazito bitno za društveni život grada te se nadam kako će i ubuduće doprinositi našem gradu, a naročito poboljšanju kvalitete života svojih članova.  Mali znak pažnje razveselio je članove Udruge kojima od svega najviše nedostaju druženja i natjecanja koja su se odvijala između sestrinskih Udruga koje se bave osobama s invaliditetom”, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

„Udruga se bavi najviše projektima osobne asistencije gdje podmirujemo potrebe korisnika da se što aktivnije uključe u život lokalne zajednice i šire. Odobren nam je i projekt od Nacionalne zaklade za sufinanciranje  rada logopeda, radnog terapeuta i fizioterapeuta. Uz to, provodimo i radionice u koje dolaze malo stariji polaznici koji se bave sportskim i kreativnim aktivnostima. Opremili smo Udrugu i namjeravamo podijeliti darove za svetog Nikolu gdje nam je pomogao i Grad Kutina. Unatoč ovim teškim vremenima i epidemiološkim mjerama nastojimo povezati osobe s invaliditetom s radom Udruge,  ili putem  telefonskih poziva i radionica, ili preko Zooma ili kratkim posjetama poštivajući propisane mjere. Oko dvadesetak članova Udruge pohađa naše radionice te  su podijeljeni po skupinama radi toga što imamo manji prostor. Da bi se poštivale sve mjere, njih 20 dolazi u grupama po 7 ili 8 i na radionicama su s razmakom”, rekla je Vesna Butina ispred Udruge OSI.

Hana Ružička je za kraj dodala kako je od izrazite važnosti za samo društvo djelovanje Udruge te im poželjela puno uspjeha u daljnjem radu. (www.kutina.hr)