Predavanje „Mentalni poremećaji u vrijeme COVID-a“ – dr. Ante Krešo iz NPB dr. Ivan Barbot

KLA Kutina (Klub liječenih alkoholičara Kutina) bio je organizator stručnog predavanja održanog sinoć u klubu Arcus uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.
 „Mentalni poremećaji u vrijeme pandemije COVID 19“, naziv je predavanja koje održao dr. Anto Krešo, specijalist psihijatrije, te subspecijalist za alkoholizam i druge ovisnosti.

  Tradicionalno, vrijeme predavanja održano je u mjesecu ovisnosti koji se obilježava od 15. 11. do 15. 12.
   Dr. Krešu uvodno je pozdravila dipl. psihologinja, stručna djelatnica KLA Mirna Bijelić. Situacija s COVID-om 19 promijenila je živote svih ljudi. Ona je u velikoj mjeri utjecala na povećanu pojavu anksioznosti i straha kod ljudi a o njihovom manifestiranju govorio je psihijatar dr. Ante Krešo dajući savjete kako i na koji način čovjek može sam nastojati umanjiti blaže oblike ovih stanja. Mnogim ljudima nije se jednostavno nositi s ovom pandemijom i o tome se sve više govori u javnosti. Posebno je teško onima kod kojih postoji neka vrsta depresivnih stanja, mentalnih poremećaja, ovisnosti i slično.

Dr. Krešo ovim je zanimljivim predavanjem dao potporu svim građanima od kojih su mnogi oboljeli upravo u ovom razdoblju ili razvili pogoršanje svoje prethodne bolesti. Dao je potporu i radu Kluba liječenih alkoholičara, te naglasio važnost pozitivnog razmišljanja o cijeloj novonastaloj situaciji.

Predavanju je bilo namijenjeno širem građanstvu, a u ime Grada Kutine prisustvovala mu je pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti, Kornelija Marošević.