Potpisani ugovori sa stipendistima

Općina Velika Ludina i za ovu je školsku te akademsku godinu predvidjela stipendirati učenike srednjih škola te studente sa svog područja, riječ je o 18-ero srednjoškolaca te osmero studenata.   Ugovore o dodjeli stipendija s njima je 24. prosinca u vijećnici potpisao načelnik Dražen Pavlović.

„Stipendistima želim svako dobro u daljnjem školovanju. Nadam se da će im ove stipendije, a riječ je o 600 kuna mjesečno za studente i 300 kuna za srednjoškolce, pomoći u školovanju. Isto tako imamo i učenika koji su ostvarili sufinanciranje smještaja u učeničkim domovima. Planirali smo prvo da će iznos subvencije biti 25% ukupne cijene, no, budući da nam se javio mali broj učenika, odlučili smo se na subvenciju u iznosu od 50%. Uspjeli smo zadovoljiti sve potrebe budući da nam se nije javilo toliko zainteresiranih ni za stipendije ni za smještaj.“- rekao je načelnik Pavlović.

Općinsku stipendiju, među ostalima, tako je dobila i učenica Laura Hajek: „Učenica sam 3. razreda Srednje škole za medicinske sestre u Zagrebu. Jako sam zadovoljna jer sam ove godine dobila stipendiju od Općine i nadam se da će mi ona pomoći u daljnjem školovanju. Planiram ići u Višu školu, barem prvi stupanj, no prvo bi išla radit pa bi onda izvanredno upisala Višu.“

Stipendiju Općine Velika Ludina dobio je i student Filip Đudarić: „Pohađam Fakultet prometnih znanosti, prva sam godina. Zahvaljujem se Općini Velika Ludina koja mi je omogućila ovu stipendija za koju vjerujem da će mi uvelike pomoći u mojem daljnjem studiranju.“

Načelnik Pavlović prilikom potpisivanja ugovora naglasio je kako Općina za potrebe stipendija i sufinaciranje smještaja u srednjoškolske domove izdvaja oko 100 tisuća kuna na godišnjoj razini, te je izrazio želju da Općina u sljedećim godinama poveća broj svojih stipendista, kako bi i na taj način daljnje školovanje pomogla što većem broju srednjoškolaca i studenata sa svog područja.