Popovački vijećnici aktualizirali teme vezane uz odvoz otpada te Eko Moslavinu

Na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća u Popovači vijećnici su veliki interes iskazali za Eko Moslavinu te pokretanje poslova zbrinjavanja otpada od strane Komunalnih servisa Popovača.

Katarina Uremović, predsjednicu Kluba vijećnika HDZ-a napomenula je kako se u dvorištu KSP-a nalaze kante te ju zanima kada će iste uskoro biti podijeljene građanima.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je napomenuo kako su kante, određeni kontejneri i ostala oprema nabavljeni s ciljem pokretanja postupka prikupljanja otpada od strane tog poduzeća, te kako će se uskoro i podijeliti budući da se od 1.2. planira započeti sa samostalnim prikupljanjem otpada.

Vijećnika Ivicu Kesera (HDZ) je zanimalo stanje u Eko Moslavini te hoće li određene promjene utjecati na cijenu odvoza otpada građana Popovače.

Gradonačelnik je napomenuo kako je od 29.studenog na čelu poduzeća novi direktor te kako je održana i sjednica Nadzornog odbora na kojoj su usvojene sve točke vezane uz poslovanje. Napomenuo je i kako Grad Popovača još nije donio cjenik oko cijene zbrinjavanja otpada na svom području, no, ono čime će se pritom voditi bit će niža cijena od dosadašnje. „Trenutno je u tijeku izrada ekonomske isplativosti jer bitno nam je da naše poduzeće posluje pozitivno, tako da po završetku te analize javno ćemo objaviti i cjenik.“

Roman Rosavec (HDZ) upitao je gradonačelnika hoće li Grad i dalje biti suvlasnik tog poduzeća te koliko će stajati deponiranje otpada građana Popovače na deponiji. Također, zanimalo ga je i tko od suvlasnika poduzeća nije imao valjane covid potvrde kada je riječ o Skupštini tog poduzeća koja je trebala biti održana u prostoru poduzeća. Gradonačelnik je odgovorio kako će Grad ostati u suvlasništvu, a što se tiče cijene odlaganja na deponiju naglasio je kako je ona propisna važećim cjenikom tog poduzeća, te je ista kao i dosadašnja. Naglasio je kako je gospodin Babić zbog epidemioloških mjera odustao od Skupštine u tom prostoru budući da zbog većeg broja sudionika nije ih bilo moguće ispoštivati, te je ona održana u javnobilježničkom prostoru. Radi se tu o prisutnosti ne samo članova Skupštine već i velikog broja medija, a što je bilo i vidljivo putem tv-a.