Obilazak članova Udruge OSI Kutina

Volonteri Udruge osoba s invaliditetom OSI Kutina, obišli su danas teško pokretne i nepokretne članove Udruge te im uručili tzv. životne pakete. Lijep je to običaj u Udruzi uz božićne i novogodišnje blagdane i prilogo obilježavanju međunarodnog dana osoba s invalidtietom. „Tijekom godine stalno smo u kontaktu. Imamo naš kombi koji prevozi naše članove na radionice, većinom se navrati u domaćinstva pa im pomognemo što im treba, jer oni znaju da smo im na raspolaganju i mi smo svi jedna velika obitelj.“, rekla je Vesna Butina, izvršna direktorica Udruge OSI Kutina.
Udruga OSI brine o svojim članovima na razne načine. Uz stalnu brigu o tome da osobe s invaliditetom i raznim poteškoćama iskoriste sva svoja prava pa do pomoći u svakodnevnim životnim problemima. Od svega korisnicima i članovima Udruge OSI možda je najvažnija potpora i običan ljudski kontakt, spoznaja da nisu sami ni zaboravljeni.
Sredstva za darivanje životnih paketa za članove Udruge OSI Kutina omogućili su Grad Kutina i Grad Popovača uz prilog Udruge. Svi posjećeni članovi bili su radosni zbog posjeta i zahvalni na daru te su izrazili žaljenje što se susret s volonterima odvija na kućnom pragu uz pridržavanje epidemioloških mjera. Iza maske i iz očiju naših članova vidio se osmijeh, poručili su volonteri Udruge OSI Kutina.
oduševljeni našim dolaskom mada smo im pakete predali na kućnom pragu s maskama na licu.