Gradsko vijeće Popovače o zdravstvu i turizmu

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače prilikom aktualnog sata vijećnik Hrvoje Vuić (HDZ)gradonačelnika je upitao o ulaganjima u sustav zdravstvene zaštite, naglasivši pritom deficit stručnog kadra te ga zanima je li grad odredio kakve predradnje po tom pitanju.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je napomenuo kako i sam nije zadovoljan razinom zdravstvene zaštite, no, donekle imamo sreće zbog NPB koja je u neposrednoj blizini. Istaknuo je i kako je osnivač Doma zdravlja županija, a ista po tom pitanju već godinama nije napravila ništa, dok je Grad u određenom vremenu i stipendirao pedijatra, sufinancirao logopeda, no, ključno je osiguravanje specijalizacije od strane osnivača.

“Grad je spreman, ako ima volje i želje sudjelovati u ulaganjima u stručni kadar kako bi se podigla razina primarne zdravstvene zaštite.” – naglasio je gradonačelnik

Vijećnika Vuića su zanimala i kapitalna ulaganja u turizam.

Grad u okviru svojih mogućnosti pokušava ulagati u izgradnju infrastrukture, no, nedostaje privatne inicijative koja bi osmislila turističke pakete i ponudila određene sadržaje kako bi turisti mogli kvalitetno provesti dan ili vikend na području Grada.  „Dok to ne dođe Grad malo može učiniti što se tiče potpora, iako smo neke mjere uveli kroz gospodarstvo.“- rekao je gradonačelnik.