Gradsko vijeće Popovače o problemu s dimnjačarskom službom

Budući da je započela sezona grijanja, Gradsko vijeće Popovače aktualiziralo je i temu vezanu uz obavljanje dimnjačarskih poslova. Kako je organizirana ta djelatnost gradonačelnika je upitao vijećnik Ivan Abaz (HDZ).

„Na području Grada Popovače dva su koncesijska područja, jedno je aktivno i normalno funkcionira, a za drugo je raspisan natječaj. U ovo času, a kako bi zadovoljili potrebe u sezoni grijanja, dogovoreno je s bivšim koncesionarom, gospodinom Šnelerom, koji je otišao u mirovinu, da preuzme sve hitne zahtjeve, posebice one vezane uz pregled, procjenu, te individualno čišćenje. Građani se tako mogu njemu javiti, a on će to preko tvrtke za koju je u mogućnosti još raditi, odraditi te intervencije. Nažalost, izostaje redovno održavanje, no, kako je natječaj za izbor novog koncesionara pri kraju, nadam se da se na redovno održavanje neće morati dugo čekati.“ – istaknuo je u svom odgovoru gradonačelnik Josip Mišković.

Svi građani koji imaju potrebu za hitnom intervencijom, osim bivšem dimnjačaru javiti se mogu i u Gradsku upravu koja će, ukoliko potrebe budu velike, angažirati za te poslove i koncesionara iz drugog koncesijskog područja.