Gradonačelnik o klizalištu na Gradskom vijeću Kutine

Ove godine u Kutini neće biti klizališta. Informacija je to koja je razočarala ljubitelje klizanja na ledu koji su prošlih nekoliko godina išli na klizanje u Kutini, a na kutinskom su ledu naučili i prve klizačke korake. Argumente zašto će božićni program ostati bez klizališta dao je gradonačelnik Zlatko Babić na aktulanom satu Gradskog vijeća odgovarajući na pitanje Nebojše čovića (HDZ).
 Kao glavni razlog izostanka klizališta gradonačelnik navodi nemogućnost kvalitetne organizacije rada klizališta i popratnih sadržaja uslijed neizvjesnosti zbog COVID mjera, preveliku cijenu i premalu iskorištenost sadržaja dijelom i zbog neizvjesnih restrikcija u ugostiteljskim objektima koji podliježu mjerama, a indirektno utječu na posjet klizalištu. Argumentirao je to i analizom prošlogodišnje situacije kada je klizanje održano pod COVID mjerama, te je vrlo često bilo prazno ili sa dva tri klizača, ili ako je bilo više klizača nisu mogli klizati u isto vrijeme i sl.
„Meni je žao. Donijeli smo tu odluku, znam da je nekima to teško prihvatiti, ali ako ne možemo napraviti kako spada da imamo Zimsku čaroliju na pravi način i sa okolnom ponudom onda bolje da u to ne idemo. Projekt košta dosta novca. Ja sam se zalagao da imamo pravi led, da taj led ide oko fontane, ali ako to ne možemo raditi na slobodan način bez grča onda je bolje to ne organizirati. Mi smo ipak ponudili mogućnost izvođaču da mu omogućimo podlogu, besplatnu vodu, struju, uslugu kućica, a oni da instaliraju klizalište i refundiraju  preko naplate ulaznica i klizaljki, no nitko se nije javio“, rekao je Babić objašnjavajući zašto je donio ovu nepopularnu mjeru. Rekao je kako će taj novac, a radi se o više stotina tisuća kuna, uložiti u izgradnju skate parka za mlade. Također je najavio, kada prođe pandemija, organiziranje Zimske čarolije u punom sjaju s još većom i boljom ponudom od dosadašnjih. “Ove godine bit će organizirana Zimska čarolija u onom obimu u kojem će ju biti moguće organizirati”, kaže Babić. Turistička zajednica je pripremila „Božićnu čaroliju u parku kestenov, program koji će uključivati događanja iz dana u dan. Bit će tu  sadržaja za djecu, koncerata, božićni sajam, doček dječje nove godine i nove godine za odrasle.