GO SDP-a Kutina traži ostavku gradonačelnika

Predsjednica Gradske organizacije SDP-a Kutine, Jasminka Molnar, u priopćenju za medije, pozvala je uhićenog gradonačelnika Kutine Zlatka Babića da podnese ostavku na dužnost gradonačelnika, jer se gradom ne može upravljati iz pritvora.
Priopćenje za medije prenosimo u cijelosti:

“Kutina je postala nacionalno popularna zahvaljujući pojedinim članovima kutinskog HDZ-a i HSLS-a, ali nažalost ne po dobrom. Našem gradu i građanima učinjena je nepopravljiva šteta. Još početkom rujna, kada je krenulo razotkrivanje korupcije u Gradu od strane nedavno smijenjene direktorice Eko Moslavine gospođe Cvrtile, SDP je osudio takav način upravljanja te smo zatražili od gradonačelnika Zlatka Babića i predsjednika Gradskog vijeća Davora Kljakića da odmah podnesu ostavke na svoje
dužnosti.

Gradonačelnik Babić na vrhuncu svoje bahatosti održao je konferenciju za medije koju i dan danas rijetko tko može prepričati, pokušavajući uvjeriti sve nas da je ipak nedužan, da mu se osvećuje, a očito političko uhljebljivanje pokušao je opravdati kao nešto normalno. Čak i nakon njegovog odlaska iz HDZ-a i izbacivanja predsjednika Gradskog vijeća Kljakića iz stranke te raspuštanja gradskog HSLS-a, nastavili su provoditi političku koalicijsku samovolju kao da se ništa nije dogodilo.

Potpredsjednik Gradskog vijeća Dražen Kinderman tražio je zaposlenje sina za ruku u vijeću kod izglasavanja proračuna, što je i dobio. Nakon što se razotkrilo to trgovanje utjecajem, umjesto da Kinderman da ostavku na svoje mjesto potpredsjednika Vijeća i bude sankcioniran, njega gradonačelnik Babić još nagrađuje s članstvom u Nadzornom odborom u tvrtki Komunalni servisi Kutina, što je iznimno bahato i nedopustivo.

Uhićenje gradonačelnika i njegovih suradnika dovodi u pitanje legitimnost i vjerodostojnost sadašnje vlasti, zbog toga pozivamo Zlatka Babića da podnese ostavku na dužnost gradonačelnika i na taj način omogući građanima Kutine nove izbore i funkcionalno vođenje Kutine u interesu razvoja grada na zadovoljstvo svih građana, a ne vođeno privatnim interesima pojedinaca i njihovih dojučerašnjih političkih istomišljenika.

Građani Kutine zaslužuju gradonačelnika koji će se moći oduprijeti korupciji i kriminalu a ne sudjelovati u tim radnjama. Trgovanje utjecajem, mito i korupcija koji su preplavili Kutinu moraju biti kažnjeni kako bi razočaranim građanima, osobito iseljenim mladim obiteljima, vratili vjeru u normalno funkcioniranje Grada. Ostavka Zlatka Babića s mjesta gradonačelnika Kutine i novi izbori prilika su da grad sa sebe spere sve ono loše što su joj pojedinci iz kutinske vlasti stavili na leđa i krene u razvojnu budućnost”.

Jasminka Molnar,
predsjednica GO SDP-a Kutine