Božićni koncert KUD-a “Moslavec”

U okviru ovogodišnjeg blagdanskog kulturno-zabavnog programa pod nazivom „Dani Adventske radosti i Božića“ sinoć je u popovačkom Domu kulture održan Božićni koncert KUD-a „Moslavec“ iz Volodera.

Božićni duh izvođači su koncertom pod nazivom „Narodil se mladi Kralj“ dočarali uz prigodne tradicijske adventske i božićne pjesme te impresivan scenski nastup vezan uz proslavu ovog blagdana.

Oduševljena publika pljeskom je potvrdila visoku razinu kvalitete izvedbi, a na kraju je i zapjevala s izvođačima.

Na uspješnoj izvedbi KUD-u „Moslavec“ čestitao je i gradonačelnik Josip Mišković. „Započevši s tradicijom Božićnih koncerta naših KUD-ova i Tamburaškog orkestra potvrdili smo kako se upravo na ovakav način čuvaju vrijednosti moslavačkog kraja. Svi ti koncerti pokazali su da iako smo jedna cjelina, svako selo ima svoju specifičnost i ljepotu, no, voloderci su ipak za nijansu bolji od ostalih. Oni su dokazali da imaju puno znanja, volje i ljepote te su uložili puno truda kako bi nam ovo prezentirali. Hvala im što su nam podarili prekrasnu i dostojanstvenu večer koja nam donosi mir i ljubav u ovo vrijeme.“ – naglasio je gradonačelnik zaželjevši u ime Turističke zajednice, Gradskog vijeća, Gradske uprave i svoje osobno, svim okupljenima i njihovim obiteljima sretan Božić.

Koncertu su nazočili i brojni gosti iz političkog i društvenog života Grada Popovače i okolica, među kojima i predsjednik Gradskoga vijeća Saša Jagarčec, voditeljica Turističke zajednice Ksenija Tomac Špoljarić, vlč. Marijan Štingl, upravitelj Župe Voloder, etnologinja Slavica Moslavac, ravnateljica NPB dr.Marina Kovač, ravnatelji popovačkih osnovnih škola, gradski i županijski vijećnici, predstavnici susjednih KUD-ova te mnogi drugi.