Božićna poruka vlč. Damira Kunića, povjerenika za duhovna zvanja Sisačke biskupije

Dragi prijatelji!

Da bi svatko od nas živio, ima potrebu oslanjati se na nešto, često nama ljudima uporište postanu krive stvari – koje nam se učine jako dobre za nas, a u stvarnosti postajemo roblje. Tako netko pronalazi svoje uporište npr.u dobrom izgledu, netko da je moćan u svom poslu, netko da u društvu bude glavna faca, netko se oslanja na svoj govor- dobar je govornik pa ima sigurnost u svemu što radi drugim riječima svatko ima oslonac. Koji je tvoj oslonac? Živiš li za ljepotu? Snagu? Novac? Karijeru? Ili je to nešto drugo?

Tko god živi za ove stvari postaje rob, postaje zarobljenik svog vlastitog oslonca-npr. netko je toliko u svom poslu da ne vidi ništa drugo nego samo svoj posao i tako život prolazi laganim kapanjem vremena, a oslonac postaju idoli koji zarobljavaju našu dušu i život.

Mi se  nalazimo u vremenu priprave za slavlje rođenja Isusa Krista- Pravoga Boga koji oslobađa od svakog ropstva, on koji je gospodar svijeta ne dolazi u glamuru, blještavilu i glasnoj pratnji, On dolazi u tišini i siromaštvu te Njega polažu u jaslice.

U uzburkanosti života, a pogotovo danas kada smo suočeni s pandemijom bolesti, razornim potresima, siromaštvom i raznim podijeljenostima dolazi On, koji donosi mir, radost, sreću, zadovoljstvo ali i odmor.  Radost nije odmor, radost je spasenje, radost je novi život, radost je iščekivanje Spasitelja- Isus Krist ti daje mogućnost da živiš jednim novim životom koji nije temeljen samo na tvojim snagama jer naše snage mogu nas odvesti i u krivo, Isusove snage su poput onoga koji trči, a ne umara se, gori, a ne sagorijeva u onom životu koji ti Bog daje. Naša siromaštva u dodiru s Božjom milošću mogu  postati svjetlost drugima. Želim ti da u ovom došašću iskusiš Božje djelo i snagu Božje milosti u svome životu, ali i da slaviš Božić, spasenje svoje i cijeloga svijeta!   Od srca Vam želim sretan i svakim blagoslovom blagoslovljen Božić!

vlč .Damir Kunić, povjerenik za duhovna zvanja