15 godina Razvojne agencije SIMORA

Župan Ivan Celjak je u subotu, 18. prosinca 2021. godine, kod sata u Sisku u ulici S. S. Kranjčevića nazočio rođendanskoj proslavi Razvojne agencije SIMORA koja je proslavila 15 godina rada.

Sisačko–moslavačka razvojna agencija SIMORA, osnovana je 2006. godine, a u ovih petnaest godina je radila na projektima vezanim uz poduzetništvo, ruralni razvoj, strateško planiranje, turizam, zdravstvo, školstvo, inovacije i infrastrukturu.

Rođendanski program su prilagodili najmlađima tako da su djeca mogla postati doktori, poljoprivrednici, učitelji i programeri te kroz igru ući u uloge onih kojima su neki od projekata posvećeni, dok su odrasli za to vrijeme imali priliku saznati nešto više o brojnim projektima.

Ovom prigodom je prikazan samo jedan segment onoga što se radilo u ovih petnaest godina, a dva najveća projekta su: Središnji paviljon sisačke bolnice i Poduzetnički inkubator u Novskoj.

SIMORA je ove godine odnijela titulu najbolje europske razvojne agencije u 2020. godini koju dodjeljuje Europsko udruženje razvojnih agencija sa sjedištem u Bruxellesu, a ujedno je postala i prva agencija iz Hrvatske koja se može pohvaliti ovom prestižnom nagradom.