U Osekovu raspravljano o problemima pri držanju stoke u polju

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković, njegov zamjenik Lovro Miklaužić i suradnici sastali su sa mještanima Osekova koji su izrazili sve učestalije probleme sa stokom puštenom na slobodnu ispašu u Lonjskom polju.

Kako su tom prilikom naglasili, prije svega uslijed neadekvatnog održavanja električnog pastira, stoka često ulazi u privatne posjede u naselju i čini štetu. „Ovaj problem neadekvatnog držanja stoke u pašnom redu posebno je izražen dolaskom hladnijeg vremena kada se smanjuje količina dostupne hrane na pašnjacima. U polju je trenutno 19 zakupaca korisnika pašnjaka, a imaju trojicu svojih predstavnika koji su pozvani na sastanak sa gradskom upravom kako bi se pokušalo pronaći trajnije rješenje ovakvih slučajeva. Oni tvrde kako nije moguće točno evidentirati stoku koja počini štetu“- istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković te naglasio da je kontrola držanja stoke na pašnjacima u nadležnosti veterinarske odnosno stočarske inspekcije.

U okviru ovog susreta sa mještanima Osekova u Ulici Gornje selo, raspravljano je i o tzv. potkućnicama odnosno o aktualnim promjenama u strukturi vlasništva tih površina.