U Knjižnici i čitaonici Popovača postavljena izložba radova s 1. memorijalne likovne kolonije “Josip Đoni Kovač”

Likovno društvo Moslavački krug organiziralo je likovnu koloniju te postavilo prigodnu izložbu u Knjižnici i čitaonici Popovača u spomen na jednog od osnivača udruge, Josipa Kovača Đonija preminulog prije tri godine. Na početku susreta svom dugogodišnjem predsjedniku odali su počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na njegovu vječnom počivalištu na Mjesnom groblju u Popovači.

„Josip Kovač Đoni 25. studenog navršio bi svoj 80. rođendan te smo u cilju očuvanja spomena i izraza zahvalnosti za ogroman doprinos kojeg je Đoni dao promicanju vrijednosti likovne umjetnosti i očuvanja kulturne baštine moslavačkog kraja, organizirali ovaj susret naših članova. Zajedno s prvim načelnikom Općine Popovača, profesorom Stjepanom Beletom i Ljiljanom Kerepčić, Đoni je 1996. godine osnovao Udrugu Likovno društvo „Moslavački krug” i obavljao funkciju predsjednika vjerno do kraja svog života“ – istaknuo je prilikom postavljanja izlože radova s likovne kolonije predsjednik Moslavačkog kruga Želimir Šiško.

„S obzirom na epidemiološku situaciju, poštujući sve važeće mjere, kolonija je 16 članova, 11 ih se odazvalo na sam događaj, a 5 ih je poslalo svoje radove. Tih 20-ak radova koji su izloženi nastali su prema izboru samih autora, a sve u skladu s prigodom za koju su pripremani.“ – naglasio je Šiško.

Izložbu koju prati i prigodan katalog moguće je razgledati u Knjižnici i čitaonici Popovača sve do 10. prosinca u redovno radno vrijeme, ponedjeljkom od 8 do 15 sati, od utorka do petka od 8 do 19 sati, te 2.i 4. subotu u mjesecu od 8 do 13 sati.