Program obilježavanja Dana Grada Kutine se nastavlja

10. studenog Kutina obilježava 765. obljetnicu od prvog pisanog spomena imena Kutine. Obilježavanje Dana Grada počelo je brojnim aktivnostima 30. listopada I trajat će do 13. studenog.
   Danas od 18 sati u Knjižnici i čitaonici bit će održana promocija literarnih radova nastalih na natječaju Moja priča, dok će večeras u Domu kulture u 19.30 biti održan jazz koncert Darko Misirača i Trio.
  Na sam Dan grada bit će održana svečana sjednica Gradskog vijeća, a od 17 sati Kutina će biti obasjana svjetlima u boji u sklopu projekta Turističke zajednice pod nazivom Moja Kutina Sjajna. I ove godine osvijetlit će se zgrade u centru grada, pa će posjetitelji imati prilike vidjeti Muzej Moslavine, Galeriju Muzeja Moslavine, park kestenova te gradsku upravu u novom ruhu. U svjetlosnom ugođaju građani će moći uživati 10.11. u vremenu od 17:00 do 23:00 sata.

„Park kestenova će biti centar osvjetljenja, gdje će svako osvijetljeno stablo činiti prekrasnu sjajnu galeriju na otvorenom. U samom središtu parka posjetitelji će moći od 17 – 19 sati uživati u ugodnoj atmosferi uz glazbeni gastro kutak, koji će zadovoljiti sve uzraste. Posjetitelji će moći uživati gastro delicijama od kestena, pa će se tako moći kušati Mousse od kestena i vina te Kesten lollipop, a kuhano vino i čaj obogatit će ponudu gastro kutka, a i bit će dobra podloga uz glazbenu pratnju akustične gitare i ženskog vokala. U  jednoj od tri instalirane svjetleće kupole, posjetitelji će imati priliku stvoriti lijepe fotografije za uspomenu. Muzej Moslavine će u tom razdoblju biti otvoren i besplatan za sve posjetitelje, a u 18:30 sati se mogu pridružiti puštanju lampiona dobrih želja u organizaciji Zaklade Sandra Stojić na Trgu dr. Franje Tuđmana. U ovim izazovnim i teškim vremenima gdje se građani sve više zatvaraju u kuće, jedna šetnja na otvorenom svima bi dobro došla, stoga pozivamo građane da izađu u šetnju 10.11. i uživaju u ugođaju svjetlosne predstave“- poručuju iz Turističke zajednice Grada Kutine.

Događaji će se održavati u skladu s propisnim epidemiološkim mjerama.