Pri završetku kanalizacijska mreža u Ulici dr. Polaka, Ivana Pergošića i Vinogradskoj Mikulanici

Do kraja godine trebala bi biti završena kanalizacijska mreža u Ulici dr. Polaka, Ivana Pergošića i Vinogradskoj Mikulanici u Popovači.  U sklopu projekta u spomenutim ulicama, uz kanalizacijsku mrežu u  ukupnoj dužini 2,3 kilometra, izgrađena je i precrpna stanica uz vodotok Kozarac koja će omogućiti funkcioniranje sustava odvodnje prema već izgrađenoj kanalizaciji u Ulici dr. Polaka.

„Investicija dobro napreduje, no, bilo je određenih problema te smo morali napraviti i neke izmjene u samom projektu. Grad Popovača je stoga Moslavini d.o.o. uputio dopis i zatražio da se u ovom periodu do puštanja kanalizacije u funkciju izvrši izmjena postojeće građevinske dozvole budući da se zbog određenih problema na terenu moralo odstupiti od koridora kanalizacije. Uz završetak radova očekujemo i izmjenu te dozvole te ćemo tijekom proljeća pristupiti priključenju građana na mrežu. Očekujemo da će se na sustav kanalizacije priključiti oko 150 obitelji, te će se time znatno podići kvaliteta njihovog življanja.” – pojasnio je gradonačelnik Josip Mišković.

Ukupna vrijednost investicije iznosi gotovo 6  milijuna kuna,  financira se iz prikupljenih sredstava za razvoj Moslavine d.o.o., gradskog i proračuna Hrvatskih voda, a radove izvodi tvrtka Kapitel.