Predstavnici Moslavine i Sisačko-moslavačke županije nastupili na 18. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava

U Koprivnici je u nedjelju 28. studenog održan 18. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava. Riječ je o festivalu posvećenom bogatom i raznovrsnom vokalnom stvaralaštvu od izvorne pučke glazbe, folklora do slobodnih stilova i žanrova koji organizira Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u RH.

Domaće vokalno stvaralaštvo, nakon teškog pandemijskog razdoblja i online realizacije većine kulturnih programa u 2020. i 2021. godini, predstavilo je u koncertnoj izvedbi gotovo 180 pjevača iz 13 malih vokalnih sastava, 12 ih dolazi  iz različitih dijelova Hrvatske, a jedno društvo iz Slovenije.

Sudionicima su se obratile Srđana Vrslavić, stručna suradnica za glazbenu kulturu pri Hrvatskom saboru kulture, te Nada Šešić, predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a uz čestitke na dobrim izvedbama, gradonačelnik Korpivnice Mišel Jakšić, sudionicima je zaželio ugodan boravak u Koprivnici.

Našu županiju predstavile su u kategoriji izvorne pučke glazbe Pjevačka skupina KUD-a „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine te Pjevačka skupina „Češke besede“, Sisak, za što su dobile i prigodna priznanja.

U kategoriji malih vokalnih sastava folklornog izričaja uspješno je nastupila i za svoj rad dobila srebrnu plaketu Mješovita vokalna skupina „MedjuWodje“ iz Garešnice.

Izvedbe sudionika pratilo je Stručno povjerenstvo u sastavu dr. sc. Joško Ćaleta, Tomislav Habulin i Zlatan Sindičić.