Nezaposlenost u listopadu veća za 0,5% u odnosu na rujan

Krajem listopada nezaposlenost na širem području od Popovače do Jasenovca povećana je za 0,5%. Podaci su to Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Kutina koji uključuje ispostave Popovača, Kutina i Novska.
 U Kutini je zabilježeno povećanje nezaposlenosti za 1,8% i trenutno je na Zavodu za zapošljavanje u kutinskoj ispostavi 837 osoba. Ispostava Novska broji 1000 nezaposlenih što je povećanje za 2,9% u odnosu na prethodni mjesec. Jedino Ispostava Popovača prema prošlo mjesečnimpodacima bilježi smanjenje nezaposlenosti i to za 5,4%, te se u tamošnjoj Ispostavi HZZ-a trenutno nalazi 547 nezaposlenih.
  No ako ove podatke usporedimo s podacima iz listopada prethodne godine Područni ured HZZ-a Kutina bilježi pad nezaposlenosti od 20,5%. U to se vrijeme u svim ispostavama nalazilo 2.999 nezaposlenih osoba, dok ih je u listopadu ove godine 2.372, odnosno 627 nezaposlenih manje nego lani.
 Na evidenciju HZZ-a PU Kutina u listopadu je prijavljeno 227 osoba, od kojih 162 iz radnog odnosa. Među njima njih 53 traži zaposlenje po prvi puta. Iz evidencije u listopadu je zaposleno 173 osoba, najviše sa srednjom školom. Među traženim zanimanjima bila su ona iz područja obrazovanja, prerađivačke industrije, trgovine, građevinarstva i uslužnih djelatnosti.