Na aktualcu u Popovači o stanju u Lipovici

Lipovica d.o.o. tvornica je aluminijskih lijevanih radijatora i odljevaka u tlačnom i kokilnom lijevu koja djeluje u Donjoj Vlahiničkoj gotovo 50 godina. Posljednjih nekoliko godina zbog loših se poslovnih odluka našla u problemima, no i dalje, zbog velikog broja zaposlenika, važan je gospodarski objekt na području Grada Popovače. Budući da je nedavno kupljena od strane privatne grupacije vijećnik Hrvoje Vuić (HDZ) tijekom aktualnog sata nedavno održane sjednice Gradskoga vijeća Popovače upitao je gradonačelnika je li Grad poduzeo kakve korake kako bi se zadržala određena radnička prava budući da se priča o otpuštanjima.

„Kontakti s vodstvom tvrtke u zadnje dvije godine su gotovo nikakvi, a ista je situacija i s ostalim državnim i županijskim ustanovama i tvrtkama. Sve informacije koje dobivamo dolaze od strane zaposlenika, dok susreta na razini vodstva tvrtke i grada nije bilo, iako smo mi to tražili, a redovito smo susrete inicirali pozivom na sva naša događanja, no, bezuspješno. Jasno da je interes grada da zna što više informacija o Lipovici, koja je njihova sudbina. Svima nama je to od velikog interesa budući da tamo radi 100-tinjak i više građana Popovače čija egzistencija ovisi o poslovanju te nam je jako važno pravovremeno znati što se tamo događa. Ja kao gradonačelnik, kao što sam to radio i do sada, jedino mogu uputiti dopis, koji će vjerojatno kao i onaj upućen bolnici sadržavati isti odgovor, odnosno da je riječ o poslovnoj tajni, a sami znamo da su pitanja vezana uz financije za njih škakljiva. Upravo zbog toga smatram da bi grad to trebao znati budući da je riječ o državnim tvrtkama, a mi nismo samo javnost već i institucija ove države.“ – rekao je gradonačelnik Josip Mišković.

Bolja komunikacija doprinijela bi svakako poboljšanju kvalitete življenja zaposlenika, ali i ostalih građana Popovače stoga gradonačelnik poziva vodstvo ove tvrtke, ali i svih ostalih državnih i županijskih ustanova i poduzeća da se jave kako bi se odradili određeni sastanci i pokušali riješiti postojeći problemi.

Fotografija: lipovica.hr