Humoristične predstave u Noći kazališta

 Proteklog vikenda u Kutini je održana Noć kazališta. Manifestaciju je otvorilo Kulturno amatersko društvo Beskućnici koje je izvelo dvije humoreske prof. Ante Juretića: Udruga sitnih lopova i Saobraćajka u susjedstvu.

U predstavama su glumili Marija Troha, Ivan Masnec i Antun Bračevac. KAD Beskućnici djeluje u Kutini dugi niz godina i uvijek iznova uveseljava vjernu kutinsku kazališnu publiku.


  Druga predstava, odnosno komedija s elementima plesa i glazbe izvedena u Noći kazališta je „Zaboravi na Dulcineu“. Predstava dolazi iz Zagreba, a izveli su je TRIKO CIRKUS TEATAR; CIRK PROZOR; UO CANTA, dok režiju i koncept potpisuje Lee Delong. Igrali su Davorka Horvat, Iva Peter Dragan, Rok Jurčić i Kutinčanka sa zagrebačkom adresom, Nikolina Majdak. Publika je uživala u humorističnim predstavama koje su izvedene pod propisanim epidemiološkim mjerama u kutinskom Domu kulture.

  „Komediju “Zaboravi na Dulcineu” inspirira svježe čitanje klasičnih književnih djela: Zany karakteri, fizičkom komedijom, plesom i glazbom, citiranjem kanonskih tekstova ne zamarajući se pritom kontekstom, pokreću suludu trku prema daljnjoj mogućoj poeziji. U malom kazalištu još manjeg grada, jedna nevjerojatna Maestra sanja kako će promijeniti svijet svojim ne tako vjerojatnim umjetničkim opusom. Jer njezin je problem što ima tek dvije glumice i obje žele igrati Juliju. Kad mladi dostavljač pizze pogođen amnezijom zaluta na scenu nastupa kaos, jer on nije žuđeni Romeo“.