Edukacija za organizatore volontiranja

Održana je edukacija u gradu Garešnica za organizatore volontiranja iz područja ‘Menadžment volontera’ u sklopu programa Volonterski centar Zaklada Sandra Stojić Kutina

U prostoru Hrvatskog doma u Garešnici održan je prvi modul edukacije ‘Menadžment volontera’ u sklopu programa Volonterskog centra Zaklada Sandra Stojić Kutina kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Na edukaciji je sudjelovalo 5 predstavnika iz različitih organizacija civilnog društva s područja grada Garešnice, Kutine.

Cilj ovakve edukacije je unaprijediti dosadašnji rad i razviti sposobnosti, znanja i vještine kao i stavove sudionika radionica kako bi uveli volonterske programe u svojim organizacijama i da što kvalitetnije uključe volontere u svoju organizaciju.

Odrađen je ciklus menadžmenta volonterskog programa predstavljanjem svih osam faza ciklusa kroz primjere iz prakse, kao i osposobljavanje sudionika za koordinaciju volontera u njihovim organizacijama.

Voditeljica, trenerica radionice je bila Meditta Hajdinac, dok će na drugom završnom modulu priključiti se Upraviteljica Zaklade Sandra Stojić Biserka Stojić, koja ima dugogodišnje iskustvo u menadžmentu volontera i organizacije volonterskih aktivnosti kao i puno dobrih primjera iz prakse koje će sudionici moći čuti.

Drugi modul edukacije održati će se 15. studenog 2021 godine. Po uspješnom završetku edukacije, nakon drugog modula polaznici će dobiti potvrdu za koordinatore volontera.