DND Kutina svome gradu: Izložba “Volim svoj grad” i sadnja drveća u sklopu “Zelenog triatlona”

Društvo naša djeca svake godine tradicionalno sudjeluje u obilježavanju Dana Grada Kutine.

Ove godine Dan Grada dočekali su u svom novom prostoru gdje su otvorili prigodnu izložbu dječjih radova.

Tema radova bila je “Volim svoj grad”.

Izloženi crteži radovi su djece OŠ Mate Lovraka, Vladimira Vidrića, Zvonimira Franka, Stjepana Kefelje, Banova Jaruga, te Dječjeg vrtića Kutina kojima se Društvo naša djeca zahvaljuje na sudjelovanju.

Uz to Društvo Naša djeca Kutina uspješno je završilo akciju  “Zeleni triatlon – nauči, volontiraj, zasadi” čiju je realizaciju financijski omogućila Petrokemija d.d. Kutina.


 “U srpnju su odrađene prve dvije faze Nauči i Volontiraj, a posljednju, Zasadi, smo odlučili organizirati u tjednu kada slavimo Dan grada Kutine i time našem gradu pokloniti i zasaditi jedno prekrasno stablo u parku blizu našeg društva. Djeca 2b razreda OŠ Stjepan Kefelja, sa svojom učiteljicom Helenom Ćosić pripremila su i recitirala prigodne pjesmice.Sva djeca i odrasli sudionici u projektu, na dar su dobili po sadnicu voćke (jabuka) koju će zasaditi zajedno s članovima obitelji u svojim kućnim vrtovima i voćnjacima.Sadnicu jabuke smo izabrali zato što je jabuka jedno od najzdravijeg voća, ali i da ovaj projekt povežemo s ovogodišnjom kampanjom “Međunarodna godina voća i povrća””, objasnila je predsjednica Društva naša djeca Kutine, Vlatka Vidiček Dam.

Virtualnu izložbu s fotografijama djece, članovima obitelji i njihovim posađenim stablima jabuke u kućnim vrtovima društvo će objaviti nakon nekoliko dana i nadaju se time potaknuti i ostalu djecu da sudjeluju u sličnim akcijama.

“Željeli bismo zahvaliti svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta: djeci vrtića i osnovnih škola grada Kutine, njihovim obiteljima, našim vjernim i vrijednim volonterima, Petrokemiji d.d., Gradu Kutina i Komunalnim servisima” dodaju iz DND-a Kutina.


Njihova članica Ljubica Stublija uz ovaj događaj napisala im je i poklonila prigodnu pjesmu.

Drvo

Za rođendan svome gradu

Ruke male zasadile

Na livadi drvo svoje

Da Kutinu na rođendan sjeća

S ljubavlju posadilo Društvo Naša djeca