18. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava

U nedjelju, 28. studenog u Koprivnici će se održati 18. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava na kojem će se predstaviti najbolji mali vokalni sastavi.

Riječ je o festivalu posvećenom bogatom i raznovrsnom vokalnom stvaralaštvu od izvorne pučke glazbe, folklora do slobodnih stilova i žanrova koji organizira Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u RH. Domaće vokalno stvaralaštvo, nakon teškog pandemijskog razdoblja i online realizacije većine kulturnih programa u 2020. i 2021. godini, bit će predstavljeno u koncertnoj izvedbi gotovo 180 pjevača iz 14 malih vokalnih sastava koji dolaze  iz jedanaest hrvatskih županija i Slovenije.

Našu županiju predstavljaju Pjevačka skupina KUD-a „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine te Pjevačka skupina „Češke besede“, Sisak, koje će se uz skupine iz Bekteža, Kutereva, Gornjeg Kraljevca i Slavetića nastupiti u kategoriji izvorne pučke glazbe, a program počinje u 12 sati.

U drugom dijelu programa koji počinje u 17h u kategoriji malih vokalnih sastava folklornog izričaja uz Mješovitu vokalnu skupinu „MedjuWodje“ iz Garešnice nastupaju i sastavi iz Čakovca, Oroslavja i Ljubljane, dok će se u kategoriji slobodnih stilova i žanrova predstaviti sastavi iz Konjščine, Sračinca, Kastva i Zagreba.

Izvedbe sudionika pratit će Stručno povjerenstvo u sastavu dr. sc. Joško Ćaleta, Tomislav Habulin i Zlatan Sindičić koje će odlučiti o najuspješnijim izvedbama u svakoj od 3 kategorije koncertnog programa. Program će završiti podjelom priznanja i nagrada te okruglim stolom stručnog povjerenstva i predstavnika malih vokalnih sastava.

S obzirom na epidemiološke mjere, ulaz za publiku će biti besplatan uz obvezu predočenja EU digitalnih COVID potvrda, nošenje maski i fizički razmak,a  susret se može pratiti i putem videoprijenosa na Facebook i Youtube stranicama HSK-a.