Zaklada S. Stojić uz 10. obljetnicu rada preselila u nove prostorije

Zaklada Sandra Stojić svečani otvorenjem novih prostorija obilježila je Svejtski dan hospicija i palijativne skrbi te 10 godina rada Zaklade. 2011. godine kad je osnovana Zaklada Sandra Stoijć bila je prva Zaklada u Hrvatskoj koja je promicala potrebu i važnost palijativne skrbi u obitelji. Ubrzo je Zaklada osnovala mobilne timove za palijativnu skrb u obitelji te su se Zakladi pridružili i brojni volonteri koji su svakodnenvo pomagali teško oboljelim sugrađanima i njihovim obiteljima. Od tada je Zaklada svojim radom prepoznata u cijeloj Hrvatskoj te je bila primjer kojeg su slijedili u gradovima diljem Hrvatska. Zaklada je aktivno sudjelovala i u izmjenama zakona te je tako dala veliki doprinos u unapređenju palijativne skrbi u Hrvatskoj. Zaklada je uz tu osnovnu djelatnost uspješnim prijavljivanjem projekata za financiranje iz EU fondova provela nekoliko projekata koji su unaprijedili socijalne usluge u Kutini te su utjecale na razvoj društva u lokalnoj zajednici. Tako u programu „Žene su snaga zajednica“ kroz Nacionalni program Zaželi Zaklada zapošljava 30 žena koje brinu o 180 starijih i usamljenih građana na području Grada Kutine.
Biserka Stojić, upraviteljica Zaklade Sandra Stojić izrazila je zadovoljstvo preseljenjem u novi, veći prostor koji će omogućiti kvalitetniji i bolji rad Zaklade.

Biserka Stojić, upraviteljica Zaklade Sandra Stojić

Zaklada Sandra Stojić preselila se u prostorije u prizemlju stambene zgrade Centar II u Ulici Kralja Petra Krešimira IV. kojeg joj je na korištenje ustupio Grad Kutina. Gradonačelnik Zlatko Babić istaknuo je kako je svojim radom i rezultatima Zaklada Sandra Stojić zaslužila ovaj prostor.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Mijo Šepak, predsjednik Skupštine SMŽ čestitao je Zakladi osobno i u ime župana Ivana Celjaka.

Mijo Šepak, predsjednik Skupštine SMŽ

Rad Zaklade Sandre Stojić u proteklih 10 godina unaprijedio je lokalnu zajednicu pa je Gradskom vijeću Kutine predloženo da se Zakladi dodijeli Godišnja nagrada Grada Kutine za promicanje potrebe i važnmosti palijativne skrbi u obitelji, razvoja i širenja filantropije i zakladništva, zagovaranje ljudskih prava, društvene solidarnosti i sprečavanja socijalne isključenosti, promicanje, zdravlja, prevencije bolesti i ovisnosti te razvoja i širenja volonterstva.