„We are watching you“ – Ivana Mrčela

U Galeriji Muzeja Moslavine sinoć je otvorena izložba čija je autorica akademska slikarica Ivana Mrčela. Autoricu i njezin rad ukratko je uvodno predstavila ravnateljica Muzeja Moslavine Jasmina Uroda Kutlić.

 Ivana Mrčela rođena je u Čakovcu 1984., a po završetku Akademije likovnih umjetnosti uz koji je diplomirala i Tehnološko tekstilni dizajn, zahvaljujući svom iznimnom radu prepoznata je od strane struke i šire javnosti. Iza nje su brojne izložbe, kao i nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu, a Ivana Mrčela danas radi kao docentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Kutinskoj javnosti autorica se predstavlja prostornom instalacijom „We are watching you“ kojom promišlja odnos pojedinca i publike.

„Posjetitelju koji dolazi vidjeti prostornu instalaciju daje se mogućnost da bude ravnopravni stvaratelj umjetničkog djela. On je aktivni sudionik, a ne dio publike“, rekla je Jelena Batinić kustosica Muzeja Moslavine predstavljajući djelo autorice.

Na velikom platnu vidljivi su stilizirani likovi, izmjenjivanje crvenih i plavih tonova, te utjecaj  Warhola, kako u likovnom smislu, tako i u smislu predodžbe o slavi. Izložba propituje suvremeni svijet u kojem svatko može biti slavan te nas stavlja pod povećalo samim ulaskom u prostor, a na nama je kakve ćemo dojmove steći iz sudjelovanja u ovoj interaktivnoj prostornoj instalaciji.


Ivana Mrčela zahvalila je djelatnicima Muzeja na predstavljanju i dobrodošlici u Kutini i pozvala posjetitelje da pokušaju pronaći ono što ih zanima na ovoj izložbi.


  U ime Grada Kutine događaju je prisustvovala pomoćnica pročelnice za društvene djelatnosti, Kornelija Marošević. Ona je tom prilikom pozdravila autoricu i izložbu proglasila otvorenom. Izložbu možete pogledati do 30. 10.2021.