Počela je gradnja zgrade na trgu u Kutini

Počela je gradnja zgrade na glavnom trgu u Kutini. U zgradi će biti izgrađeno 27 stanova, multimedijalna dvorana te poslovni prostori. Predstavnici Grada Kutine, Agencije za promet nekretninama Ministarstva prostornog uređenja i građenja te Ministarstva branitelja položili su kamen temeljac. Ugovor o građenju i financiranju gradnje potpisan je između Grada Kutine i APN-a.
Dragan Hristov, direktor APN-a podsjetio je da su po Programu društveno poticanje stanogradnje u Kutini 2007. godine izgrađena 32 stana te je izrazio zadovoljstvo što će u ovom projektu biti izgrađeno 27 novih stanova u zgradi čija je ukupna korisna površina 3200 m2.

Dragan Hristov, direktor APN-a

Uz zaposlenje za građane, osobito mlade obitelji najvažnije je rješavanje stambenog problema, istaknuo je Željko Uhlir, državni tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja i građenja te je izrazio zadovoljstvo što se Grad Ktuina uključio u program POS-a.

Željko Uhlir, državni tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja i građenja

Ova zgrada od velikog je značaja za Grad Kutinu, naglasio je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić te je dodao kako će izgradnjom zgrade biti definiran središnji gradski trg, Kutina će dobiti multimedijalnu dvoranu, a gradonačelnik Kutine se nada da će izgradnjom zgrade i gospodartvenici pronaći svoj interes te je pozvao vlasnike parcela da realizirajus voje projeke, jer će izgradnjom mosta preko Kuitnice trg biti pristupačniji. Ipak, gradonačlenik Kutine je naglasio kako je najvažnije što će izgradnjom zgrade na trgu biti rješeno stambeno pitanje hrvatskih ratnih vojnih invalida i građana Kutine. „12 stanova je predviđeno za hrvatske ratne vojne invalite i oni će ih kupiti po Zakonu o hrvatskim braniteljima. Tako će svi branitelji biti stambeno zbrinuti. 15 stanova namijenjeno je za prodaju građanima Kutine.“ Rekao je gradonačelnik Kutine i dodao.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Zgrada na trgu bit će dovršena za godinu i pol dana, a u tijeku je Natječaj za prodaju stanova u zgradi po Programu poticanje stanogradnje. Uvjeti prijave na Natječaj mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici Grda Kutine.