Odobrena 32 zahtjeva za sufinanciranje samozapošljavanja i novih zapošljavanja

Uz prva dva seta mjera dodjela bespovratnih sredstava za nove tehnologije, konkurentnost, te za razvoj turizma u Gradu Kutini, jučer su potpisani i sporazumi iz trećeg seta mjera koji se odnose na bespovratne potpore za samozapošljavanje i novo zapošljavanje, te dodatno usavršavanje koje su namijenjene kutinskim obrtnicima i poduzetnicima.

Kako je rekao pročelnik za gospodarstvo Grada Kutine Hrvoje Krmelić ukupno su zaprimljena 32 zahtjeva od kojih je 18 za novo zapošljavanje 27 osoba i jedno dodatno usavršavanje, a 14 za samozapošljavanje. Od pristiglih zahtjeva, 17 osoba je mlađe od 29 godina, čime se potpora od Grada uvećava za 50%

 Gradonačelnik Zlatko Babić na konferenciji za novinare rekao je kako su ove godine sva bespovratna sredstva zbog velikog interesa povećana te kako su svi pravovaljani zahtjevi usvojeni. Ukupna vrijednost drugog kruga subvencija iznosi 372.000,00 kuna, a u prvom krugu ovih mjera dosad je dodijeljeno 204.000 kn. „Ove godine ukupne potpore za poduzetnike iznosit će oko 1,2 mln kn. Mi smo planirali manje sredstava, ali razlika će se nadoknaditi sredstvima iz aktivnosti udruga koje nisu mogle biti realizirane zbog situacije s COVID-om“, rekao je Babić.  

Među potpisnicima ovih subvencija je i Matea Ciban, vlasnica budućeg kozmetičkog salona.

 „Otvaram obrt za njegu tijela i uljepšavanje, na kraju mjeseca, 30. 10. ću napraviti otvorenje salona . Potpora mi znači puno i imam motivaciju da se i dalje nastavim educirati i postignem konkurentnost na području grada“, rekla je jedna od potpisnica ugovora.

Igor Jevremović pokrenuo obrt za izradu web stranica pod nazivom ZoMa. „Tim poslom se bavim već dulje vrijeme u više firmi od Zagreba, do Kutine. Zadnjih godinu dana krenut ću samostalno, broj ponuda je povećan i nadam se da ću u dogledno vrijeme proširiti djelatnost, zaposliti ljude i proširiti poslovanje na cijelu Hrvatsku, na kojem području dijelom već i sada radim. Poticaj će mi dobro doći da uložim novce u određene programe koji će mi trebati prilikom suradnje s firmama“, rekao je Igor Jevremović.


 Potpisivanju ugovora nazočila je i Ljiljana Lampert članica Odbora za gospodarstvo Grada Kutine.