Izabrana nova predsjednica UZP Kutina

Na Izvanrednoj izbornoj skupštini Udruge za zaštitu potrošača Kutina (UZP Kutina) održanoj u subotu 16. listopada 2021. godine, za predsjednicu udruge izabrana je Marija Vizner, koju će u radu uz dosadašnjeg podpredsjednika Dragutina Vagnera podupirati i novoizabrani podpredsjednik Ivo Andrilović.

U prostorijama UZP Kutina s početkom u 10 sati, uz poštivanje svih protuepidemijskih mjera, održana je izvanredna izborna skupština udruge, koja je krajem 2020. godine iznenadnom smrti predsjednika Zlatka Bosaka, ostala bez vodstva i glavnog promotora zaštite prava potrošača, koji je svojim radom obilježio jedno plodno razdoblje udruge. Kako je rekao potpredsjednik udruge Dragutin Vagner, predsjedavajući Skupštinom: „Ovo je velik gubitak za udrugu, koja je tijekom 2020. godine radila smanjenim intenzitetom, pokušavajući konsolidirati redove i nastaviti s radom u ovim izvanrednim okolnostima, a u kojima je i Grad Kutina izašao u susret kod rješavanja nastalih problema u Udruzi“. Stoga je bilo nužno organizirati izvanrednu izbornu skupštinu Udruge, kako bi se izabrao novi predsjednik te podnijela Izvješća o radu i Financijsko izvješće za 2020. godinu s planovima do kraja 2021. godine. Sukladno Statutu Udruge, natpolovičnom većinom delegata jednoglasno su usvojena podnesena izvješća i planovi te uz po jedan suzdržani glas izabrana nova predsjednica i potpredsjednik Udruge. Marija Vizner bila je u samim početcima Udruge 2006. godine vrlo aktivan član, koja je svojim angažmanom doprinijela rješavanju pritužba građana vezanih uz distribuciju plina i ostalih pitanja te se odlučila ponovo aktivnije uključiti u zaštitu prava potrošača uslijed izvanrednih okolnosti u Udruzi. Ivo Andrilović dugogodišnji je aktivni član Udruge koji svojim upornim i kontinuiranim radom od samog početka osnivanja Udruge do danas doprinosi zaštiti prava sugrađana, osobito u području javnih usluga i zaštiti prava stanara velikih stambenih objekata.

Kako je u svome obraćanju prisutnima rekla novoizabrana predsjednica Marija Vizner: „Pred svima nama je razdoblje u kojem trebamo zajedničkim i timskim radom omogućiti našim sugrađanima pravovremeno informiranje i pružanje pomoći u rješavanju brojnih problema i pitanja vezanih uz zaštitu njihovih prava kao potrošača i članova društva, kojima se pružaju mnoge javne i druge usluge. Područje djelovanja Udruge je široko te se moramo organizirati unutar članstva, ali i privući nove članove, zainteresirane za rješavanje svakodnevnih pitanja kojima se želi podići standard življenja i zadovoljstvo naših sugrađana. Novonastali uvjeti života izazvani pandemijom korone, promijenili su dijelom potrebe i navike građana otvorivši društvene mreže kao vodeće kanale informiranja i komunikacije. Na ovim kanalima, uz dosadašnje, Udruga mora dodatno poraditi i omogućiti što većem broju građana aktivnije uključivanje u rješavanje brojnih problema s kojima se susreću, kao i zauzimanju zajedničkih stavova i donošenja odluka koje će Udruga zastupati u ostvarenju njihovih potrošačkih prava, prema institucijama i pružateljima usluga. Osobito važno biti će i povezivanje s drugim srodnim udrugama u okruženju, na regionalnoj i nacionalnoj razini, kako bi se razmijenila iskustva i osnažilo djelovanje Udruge. Moramo shvatiti kako nitko nije „soliter“ i da su najbolja rješenja i uspjesi vezani uz timski rad. Stoga pozivam sve sugrađane, koji imaju iskustva u rješavanju svojih dosadašnjih potrošačkih problema, iskustva i znanja u pojedinim područjima, da nam se pridruže u radu Udruge kako bi iskoristili sve alate koji su nam na raspolaganju u postizanju ciljeva – zaštite prava potrošača i stvaranja boljih uvjet života!“.

U konstruktivnoj raspravi i dogovorima za buduće razdoblje završila je Skupština uz poruku članova kako se nadaju da je izborom nove predsjednice Udruga dobila „vjetar u leđa“ u svome budućem radu. Udruga će u sljedećem razdoblju objaviti javno sve kontakte i kanale kojima se sugrađani i svi zainteresirani mogu obratiti Udruzi te doprinijeti kvaliteti rada u budućem razd

seg_soft