Završena izgradnja Tržnice u Popovači

Po završetku projekta „Rekonstrukcija dijela zgrade, izgradnja nadstrešnice i izvedba platoa otvorenog dijela Tržnice u Popovači“ održana je primopredaja radova između izvođača, tvrtke Elektrocentar Petek d.o.o. i Grada Popovače.

Ključeve objekta gradske tržnice tom je prigodom gradonačelniku Josipu Miškoviću predala Nikolina Ferenčak. Kako je naglasila, projekt je bio zanimljiv, određene faze bile su izazovne, ali sve je završeno u roku.

Da je sve sukladno propisima te da je građevina spremna za uporabu potvrdio je nadzorni inženjer Valentin Jakovljević.

Gradonačelnik Josip Mišković tom je prigodom iskazao zadovoljstvo realizacijom ovog kapitalnog projekta.„Tržnicu ćemo dati na upravljanje Komunalnim servisima Popovača, a oni će kroz nekoliko dana raspisati natječaj te očekujemo da će u vrlo kratkom roku svi naši OPG-ovci koji su do sada prodavali na različitim lokacijama po centru grada, smjestiti se ovdje. Iznos zakupa će biti minimalan kako bi popunili sve tržne prostore te kako bi građani imali što bogatiju ponudu. Nadamo se da će tržnica biti dobro prihvaćena, kako od OPG-ovaca, tako i od građana. Planirano je da će ovo biti lokacija gdje će biti dobar izbor kvalitetnih domaćih proizvoda, ali i proizvoda koji u Popovači nedostaju. Upravo zbog toga u zatvorenom dijelu predviđeni su prodajni prostori za ribarnicu, mesnicu, mliječne i pekarske proizvode.“ – rekao je gradonačelnik.

Uz zahvalu svim sudionicima na projektu gradonačelnik je podsjetio i na način financiranja. „Investicija je financirana iz EU sredstava, riječ je o Mjeri 7.4.1. s iznosom od 4,2 milijuna kuna što je bilo dostatno za radove, dok je Grad Popovača iz svog proračuna financirao nadzor i stvari koje nisu bile obuhvaćene projektom.“

Tržnica je uređenjem usklađena s  ostatkom središta grada. Novouređeni tržni prostori prostiru se na gotovo  3500 metara kvadratnih, a  otvoreni dio tržnice, osim što će biti prodajni prostor, koristit će i za održavanje gospodarskih manifestacija.