U Popovačke osnovne škole krenula 103 prvašića

U osnovne škole na području Grada Popovače ove je školske godine krenulo 103 prvašića, a uz njihove učiteljice dočekali su ih i ravnatelji Zvjezdana Martinec te Dražen Mlakar.  

Obilje sreće i uspjeha na početku njihova obrazovnog puta i novih izazova koje im nose školski dani tom im je prigodom zaželio gradonačelnik Josip Mišković koji je sa svojim zamjenikom nazočio prigodnim programima u obje škole. Uspjeh u novom razdoblju života prvašića u OŠ Popovača zaželio je i Mijo Šepak, predsjednik Županijske skupštine, a Božji blagoslov učenicima u OŠ Zorke Sever zazvao je vlč.Ivan Petrović uz kojeg je bio i vlč. Marijan Štingl.

U okviru dva razredna odjeljenja, ove se godine u prvi razred matične Osnovne škole Popovača upisalo 40 učenika, dok je njih ukupno 10 upisano u područne škole u naseljima Gornja Jelenska, Potok i Stružec. Osnovna škola Zorke Sever u jednom razrednom odjeljenju u Popovači broji 13 prvašića, 2 su učenici posebnog razrednog odjela za djecu s poteškoćama, dok je u područnim školama u Osekovu, Donjoj i Gornjoj Gračenici te Voloderu ukupno upisano 38 učenika prvih razreda. Kao i proteklih godina, Grad je za sve prvašiće osigurao prigodne poklone- knjige „Hrvatska za djecu“ koja je kao pomoćno nastavno sredstvo namijenjeno nižim razredima odobreno od Agencije za odgoj i obrazovanje.

OŠ Zorke Sever ovu je prigodu iskoristila kako bi nagradila učenike koji su osvojili brončanu medalju na međunarodnim Plazma sportskim igrama mladih, te zahvalila njihovim mentorima i Gradu Popovača koji ih je podržao.