U novu školsku godinu krenulo 205 prvašića s područja Kutine

Počela je nova školska godina. Učenici 5 kutinskih osnovnih škola čiji je osnivač Grad Kutina, te dvije srednje škole čiji je osnivač Sisačko moslavačka županija sjeli su danas u školske klupe. Nova školska godina i ove godine počela je uz COVID mjere no one su nešto relaksiranije nego prethodne godine.
  Ove godine dozvoljeno je miješanje grupa te će biti puno više učenika u produženom boravku, a održavanje dopunske i dodatne nastave kao i izvannastavnih aktivnosti će biti jednostavnije. Izborna nastava također će se provoditi u učionici, poručeno je sa sastanka aktiva ravnatelja i predstavnika osnivača, Grada Kutine.
 „Roditeljski sastanci će biti omogućeni isto kao i komunikacija s roditeljima uživo, a ne samo preko aplikacija. Sve informacije o uputama kako će teći školska godina moći će se pronaći na stranicama škole te će roditelje na prvom roditeljskom sastanku razrednici izvijestiti o svim potrebnim informacijama“, zaključila je voditeljica aktiva ravnatelja Snježana Coha.
 U prve razrede u školama na području Kutine sjelo je 205 prvašića, što je za 43 prvašića više nego prethodne godine.  Nažalost ima područnih škola gdje je upisano svega nekoliko učenika, što je problem koji će se u budućem razdoblju morati rješavati. Nova školska godina počinje 6. rujna, a koliko će se mijenjati navedena pravila vezana uz COVID koja su trenutno na snazi ovisit će o epidemiološkoj situaciji koja će se redovito analizirati i o čemu će svi biti pravovremeno obavješteni.