Sportski vikend: pobjeda Moslavine u Dubrovniku

Proteklog vikenda igrala su se redovna prvenstvena kola u natjecanjima rukometaša i nogometaša. Izdvajamo rezultate moslavačkih klubova s kutinskog područja. Rukometaši kutinske Moslavine startali su s pobjedom u gostima u prvom kolu Paket24 Premijer lige. U Dubrovniku su u subotu porazili istoimenu momčad sa 23:32. Moslavina je u novu sezonu ušla pojačana s nekoliko novih igrača i s novim trenerom te planira ostati u tom elitnom rukometnom natjecanju u Hrvatskoj. Iduće subote, 18. rujna, Moslavina u Sportskom centru u Kutini dočekuje momčad Bjelovara.

          Nogometaši kutinske Moslavine, u sklopu 4. hrvatske nogometne lige Središta Zagreb, gostovali su u Laduču i s domaćom Sutlom odigrali neriješeno, 2:2. Juniori i kadeti Moslavine gostovali su u Zagrebu, kod momčadi Vrapča. Juniori su izgubili sa 0:1, a kadeti odigrali neriješeno 1:1.

          U Prvoj županijskoj nogometnoj ligi Sokol je u Velikoj Ludini izgubio od Dinama iz Odre sa 0:2. U Sisku je Metalac porazio Voloder sa 3:1. U Husainu je Vatrogasac porazio Moslavca iz Popovače sa 2:0 dok je Sunjski u Sunjskoj Gredi bio bolji od Jelengrada iz Gornje Jelenske sa 3:1. Na tablici s 10 bodova vodi BSK iz Budaševa.

          U Drugoj županijskoj nogometnoj ligi Lokomotiva je u Kutini s Moslavinom iz Donje Gračenice odigrala neriješeno, 1:1. U Donjoj Vlahiničkoj Ekonomik je sa 1:0 pobijedio Mladost iz Repušnice. U Jamaricama je Dinamo sa 0:8 izgubio od Matije Gupca iz Kutine. U Ilovi je Garić sa 0:5 izgubio od Naftaplina iz Strušca. U Gornoj Gračenici je Mladost sa 4:2 bila bolja od Metalca iz Međurića. U Potoku je Sloga sa 8:0 pobijedila Strijelca iz Banove Jaruge. Šartovac i Dinamo iz Osekova odigrali su neriješeno, 2:2. Na tablici s 9 bodova vode Naftaplin i Mladost iz Gornje Gračenice.