Sisački liječnici ići će na edukacije u Kliniku Cleveland

U potresima koji su krajem prošle godine pogodili Sisačko-moslavačku županiju, stradale su zgrade Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, njezini uređaji i medicinski pribor. Još jedna vrijedna donacija stigla je u ovu zdravstvenu ustanovu zahvaljujući Udruzi Pomaganje je uvijek IN koja je povezala sisačku bolnicu, hrvatsku zajednicu u Clevelandu i Kliniku Cleveland. 

Osim vrijedne donacije, ultrazvučnog uređaja,predstavnici zdravstvenih ustanova, doktor Mario Škugor s Klinike Cleveland, te mr. sc. Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“, dogovorili su i dugoročniju, razvojnu suradnju.

Čim to epidemiološka situacija dopusti, liječnici iz Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku krenut će na edukacije u Kliniku Cleveland. Tamo će boraviti po mjesec ili dva. „Iz sisačke bolnice prva na edukaciju dolazi endokrinologinja Alda Ranogajec“, rekao je Mario Škugor, endokrinolog u Klinici Cleveland i direktor edukacije u Institutu te klinike.

Pritom je istaknuo da punu podršku ovoj suradnji pruža glavni izvršni direktor Klinike Cleveland Tomislav Mihaljević.

„Naša bolnica je u katastrofalnom potresu teško oštećena i sigurno će trebati mnogo vremena, napora i sredstava da se obnovi. Dio bolnice već smo osposobili. Trenutačno se koristi 190 kreveta. Bolnicu ćemo sigurno obnoviti, ali ono što nam je jako važno, je da se bolnica dalje razvija i da u njoj ostanu naše sestre i naši liječnici. Zahvaljujući edukacijama u Klinici Cleveland naši će liječnici, a nadamo se i sestre, moći dobiti uvid u najnoviju medicinu, a naša će se bolnica nastaviti razvijati“, kazao je mr. sc. Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“.

„Hrvati iz dijaspore ne samo da ovime pomažu Hrvatskoj, nego i stvaraju nove veze. Akademsko povezivanje dviju ustanova i odlazak ovdašnjih liječnika u Cleveland iznimno je vrijedno za njih osobno, bolnicu i ovaj kraj“, rekao je Ognjen Bagatin, predsjednik udruge Pomaganje je uvijek IN.

Udruga će nastaviti raditi na pomaganju bolnici u Sisku koja se skrbi o 170.000 stanovnika Sisačko- moslavačke županije.