Priopćenje tvrtke e-on o slučaju curenja plina u Kolodvorskoj ulici u Kutini

Iz tvrtke e-on, vlasnika Moslavina plina Kutina izvijestili su o slučaju curenja plina u plinskoj mreži u Kolodvorskoj ulici u Kutini.
Prilikom izvođenja nadzora kanalizacijskog sustava na adresi Kolodvorska ulica 68, Kutina od strane djelatnika Moslavina d.o.o., dana 02.09.2021. u 11.52 sati Moslavina plin d.o.o. je zaprimio dojavu da postoji sumnja u moguće propuštanje plina.

Djelatnici Moslavina plina hitno izlaze na teren i utvrđuju propuštanje plina, te je istodobno pozvana kooperantska građevinska tvrtka na iskop kako bi pristupili sanaciji plinovoda.

Iskopi na lokaciji su započeli u 15 sati, dolaskom mehanizacije kooperantske tvrtke sa drugog gradilišta.

Radovi na iskopu zelene površine traju do 19 sati, kad se nailazi na problem podizanja betonskih opločnika i razbijanja betonske posteljice ispod opločnika ispred kuće kupca, a sve kako bi pristupili mjestu propuštanja.

Zbog trajanja predstojećeg zahvata, sumraka, te sigurnosti djelatnika i kupaca, donosi se odluka o zaustavljanju sanacije uz osiguranje mjesta propuštanja na način da se zatvorio plin tom dijelu ulice i ispraznila cijev kako u njoj ne bi bilo plina.

Radovi su nastavljeni 03.09.2021. u 7 sati ujutro podizanjem betonskih opločnika, razbijanjem betona te daljnjim iskopima.

Poslije 9 sati utvrđeno propuštanje plina na sučeonom spoju plinovoda i kućnog priključka (slika u prilogu)

Obzirom na starost određenih plinovoda koji su u vlasništvu grada Kutine, ovakvi slučajevi nažalost nisu rijetkost.

Moslavina plin d.o.o. kao operator distribucijskog sustava čini sve da se sanacije propuštanja izvrše pravovremeno i kvalitetno.

Grad Kutina kao vlasnik plinske mreže i Moslavina plin d.o.o. započeli su razgovore o sustavnom rješavanju problema na starim plinovodima kako bi se ovakva propuštanja u budućnosti svela na minimum.