Održan sastanak u Vijeću Mjesnog odbora Donja Vlahinička

U Donjoj Vlahiničkoj održan je sastanak Vijeća mjesnog odbora i predstavnika mjesnih udruga kojem su nazočili i gradonačelnik Josip Mišković, njegov zamjenik Lovro Miklaužić te predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.

Mještani Donje Vlahiničke tom su prilikom upozorili na problem učestalog remećenja javnog reda i mira, brze vožnje automobilima te nedoličnja ponašanja u smislu bacanja i paljenja smeća od strane pripadnika Romske nacionalne manjine koji stanuju u ovom naselju. Kako je zaključeno, svi dosadašnji sastanci i različiti pokušaji rješavanja navedene problematike očito nisu dali rezultate te se pripadnici Romske nacionalne manjine nisu uspješno integrirali u ovu zajednicu, niti su pokazali interes za bilo koji vid njezina društvena života (kultura, sport, vatrogastvo). „Osnovna pretpostavka kvalitetnog suživota podrazumijeva prihvaćanje regulativa i obrazaca ponašanja koje vrijede za sve stanovnike. Po mom mišljenju izvor problema predstavlja nezaposlenost pripadnika Romske nacionalne manjine koji se u većini slučajeva za osiguranje osnovnih životnih potreba oslanjaju isključivo na državne potpore. Svakako nećemo odustati od rješavanja ovih problema. U tom smislu zatražili smo i angažman i podršku Vladina Ureda za nacionalne manjine te ostalih nadležnih institucija“- naglasio je gradonačelnik te zaključio kako očekuje i jaču suradnju predstavnika Romske manjine u rješavanje problema ovog naselja.

U okviru sastanka mještani su predstavnike gradske uprave izvijestili i o određenim komunalnim potrebama koje, između ostalog, obuhvaćaju čišćenje divljeg odlagališta ispod Lipovice, sanaciju oglasne ploče te izmještanje autobusne kućice sa privatnog zemljišta. Kao najbolja lokacija za uređenje budućeg dječjeg igrališta u Donjoj Vlahiničkoj definirano je tzv. Zmanje, a gradonačelnik je ovom prilikom najavio početak radova na krovištu stare škole, a potom će se ono sanirati i na objektu Vatrogasnog doma.