“Ljubav oko svijeta” – multimedijalni projekt bračnog para Rostuhar

“Ljubav oko svijeta” multimedijalni je projekt bračnog para mladih putopisaca, Davora i Anđele Rostuhar, koji su kroz film, knjigu i fotografije iz cijeloga svijeta opisali univerzalnu vrijednost – LJUBAV. Kutina se našla na popisu gradova koji pokazuju interes za ovakvu vrstu događanja, te je projekt “Ljubav oko svijeta” u Kutini predstavljen u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta u prostoru Doma kulture koji je bio u potpunosti ispunjen u skladu s epidemiološkim mjerama.

Na samom ulazu u dvoranu bila je postavljena izložba fotografija odabranih parova koji govore u filmu. To je zanimljiv uvod u film uz koji je izdana i istoimena knjiga bogata fotografijama i tekstovima koja se može promatrati kao svojevrsna etnografska studija. 
 

Rostuhari su svoj medeni mjesec pretvorili u godinu dana istraživanja na 6 kontinenata u trideset zemalja i kroz dvjestotinjak intervjua do konačne verzije filma, odnosno knjige “Ljubav oko svijeta”. 

Ambijenti od livada i džungle, do modernih stanova, činili su dobro odabranu kulisu za opisane osjećaje ljubavi o kojima su otvoreno progovorili pripadnici različitih naroda, religija i opredjeljenja. Osjećaj ljubavi nema granica pa su rečenice intervjuiranih parova mogle svakoga, bez iznimke, dirnuti u srce, po čemu ljubav i jest jedinstvena. Po završetku filma Davor Rostuhar koji je u Kutini projekt predstavio sam, razgovarao je s publikom koja je pokazala velik interes za ovaj, kao i za druge dosadašnje projekte poznatog putopisca.

 Promicanje kulture ljubavi i tolerancije poželjno je u svim državama svijeta čime ovaj projekt postaje bezgraničan i dobiva višu razinu, u čemu su Davor Rostuhar i njegova supruga Anđela u potpunosti uspjeli. Vjerna kutinska publika na tome je znala zahvaliti gromoglasnim pljeskom.